Prigodni susret

Ministrica turizma i sporta i predsjednik Svjetske federacije hokeja na ledu posjetili dvoranu u Utrinama

Hina

Nikolina Brnjac/SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK

Nikolina Brnjac/SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK

Tema susreta čelnika sporta bio je razvoj hokeja na ledu u Hrvatskoj te ulaganja u sportsku infrastrukturu



ZAGREB Predsjednik Svjetske federacije hokeja na ledu Luc Tardif i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac posjetili su hokejašku dvoranu Admiral Ice Dome u zagrebačkim Utrinama, priopćili su iz Hrvatskog saveza hokeja na ledu.


Zajedno s predsjednikom HOO-a Zlatkom Matešom, predsjednikom HSHL-a Vjekom Jadrešićem i predsjednikom KHL Medveščak Admirala Igorom Jačmenjakom razgledali su dvoranu i svečano otvorili drugu polufinalnu utakmicu prvenstva Hrvatske između KHL Medveščak Admiral i KHL Zagreba.


Tema susreta čelnika sporta bio je razvoj hokeja na ledu u Hrvatskoj te ulaganja u sportsku infrastrukturu.




Admiral Ice Dome ima kapacitet za 500 – 850 gledatelja, a proteže se na ukupno 5500 m2, dok je sam balon 44×60 m. Dvorana koju je projektirao arhitektonski studio 10Aarch ima 8 svlačionica, teretanu, sobu za sastanke, video room, toalete za osobe s invaliditetom te ženske i muške toalete, pretprostor za građane (za presvlačenje, najam klizaljki ). Važno je napomenuti da dvorana ima i toalete za djecu što je čini jedinom dvoranom u potpunosti prilagođenoj djeci vrtićke dobi i mlađim dobnim skupinama.


Dvorana je namijenjena prvenstveno potrebama KHL Medveščak Admirala, odnosno treninzima, utakmicama i turnirima, ali koristit će je i svi klubovi kojima je za trenažne procese potrebna ledena ploha sa svim kategorijama – ženski hokej, ostali hokej klubovi u Zagrebu, hokej za osobe s invaliditetom, umjetničko klizanje, brzo klizanje, sinkronizirano klizanje i curling. Rečeno je da Ice Dome najbolji  je dokaz kako se komercijalna sredstva mogu udružiti s javnim interesom u cilju stvaranja trajne vrijednosti za cijelu zajednicu. Ulaganje u sport vraća se na brojne načine, od ekonomskih do onih koji se tiču fizičkog, ali i mentalnog zdravlja ljudi svih generacijskih skupina te se iz HSHL nadaju da će se ovim primjerom povesti i drugi hrvatski gradovi, te oni kao Savez stoje na raspolaganju za svaku potrebnu pomoć.