Dionici

Ministar Glavina održao sastanak sa sektorom sporta

Portal Novi list

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



Ministar turizma i sporta Tonči Glavina danas je u Zagrebu održao sektorski sastanak s dionicima iz sustava sporta. Na sastanku su sudjelovali predstavnici krovnih sportskih udruženja, nacionalnih sportskih saveza, županijskih sportskih zajednica te predsjednica Nacionalnog vijeća za sport Danira Bilić.


Ministar Glavina na sastanku je istaknuo sve iskorake koji su napravljeni u sustavu sporta od 2016. godine, uključujući učetverostručena izdvajanja za sporta, novi strateški i zakonodavni okvir te niz novih pokrenutih aktivnosti.


Foto galerija: Ministar Glavina sa sportskim sektorom Foto: Davor Kovačević


„Nastavit ćemo kontinuitet povećanja izdvajanja za sport te se maksimalno fokusirati na daljnja ulaganja u lokalnu sportsku infrastrukturu, velika sportska natjecanja, kao i na razvoj sporta djece i mladih do 18 godina kroz financiranje županijskih sportskih zajednica.




Također, jedan od prioriteta su nam i sportske građevine od nacionalnog značaja, koji su kao prvi proglašeni stadioni Poljud i Maksimir, i te aktivnosti želimo što prije realizirati“, naglasio je ministar Glavina te dodao:


– Duboko vjerujem da je sport odgovor na mnoga pitanja i probleme koji nas tište, od demografije pa nadalje. Kroz sport odgajamo bolju naciju, bolje ljude, bolje zaposlenike i članove društva i svaki novi iskorak koji možemo napraviti kroz sport ima puno širi doseg i djelovanje na širu društvenu zajednicu.


Vjerujem kako ćemo na kraju tek započetog četverogodišnjeg mandata moći podvući crtu i utvrditi da smo napravili još jedan dobar posao – zaključio je Glavina.


Predsjednica Nacionalnog vijeća za sport Danira Bilić, uz čestitke novoj Vladi te ministru Glavini, je istaknula:


„U proteklom je razdoblju napravljen značajan iskorak, od višestrukog izdvajanja sredstava za sport, pa do drugih aktivnosti, ali ja bih posebno izdvojila donošenje Nacionalnog programa športa za razdoblje od 2019. do 2026. godine.


To je zapravo prvi strateški dokument razvoja sporta u Hrvatskoj i platforma za dugoročno promišljanje koje uvažava sve okolnosti, ne samo na nacionalnoj, već i na razini EU“.


Čestitke ministru Glavini uputili su i svi ostali čelnici te iskazali uvjerenost u uspješnu suradnju kao i nastavak postizanja vrhunskih ostvarenja u sportu, kako na lokalnoj tako i nacionalnoj razini.