Borba za treće mjesto

Mini senzacija Primorja EB: Riječani sjajnom igrom izborili majstoricu na Savi

Denis Frančišković

Tin Brubnjak u dvoboju s Davidom Mijićem/Foto V. KARUZA

Tin Brubnjak u dvoboju s Davidom Mijićem/Foto V. KARUZA

Igrači Igora Hinića granitnom obranom potpuno neutralizirali napad Zagrepčana za vedrije tonove uoči odlučujućeg sudara



RIJEKA Druga utakmica za treće mjesto Prvenstva Hrvatske za vaterpoliste: Primorje Erste bank – HAVK Mladost 8:5 (1:1, 3:2, 1:0, 3:2). Bazeni Kantrida. Gledatelja: 150. Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Robert Tiozzo (Split). Delegat: Mlađan Prvan (Split).


PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić, L. Babić 1, Te Riele 1, Kadivec, Brubnjak 2 (1), Brguljan 1 (1), N. Čubranić 2, K. Babić, Franulović, Muslim 1, Crippa, Tončinić, Dipić, Burburan.


MLADOST: Jurlina, Bučević, Dadvani 1, Vrbnjak, Gluhaić 2, Jelača 1, Adešvili, Rakovac, Elez, Mijić, Herceg 1, Fabris, Sunara, Zaratustra Mihaljević.




Peterci: Primorje EB 2 (2), Mladost -. Igrač više: Primorje EB 4 (1), Mladost 2 (1).


Vaterpolisti Primorja EB pobrinuli su se za mini senzaciju i sjajnom igrom, prije svega u obrani, pobijedili Mladostaše izborivši »majstoricu«, odnosno treću utakmicu doigravanja za treće mjesto PH-a, što će se idućeg utorka od 20.40 sati igrati u Zagrebu. Prvu su Žapci riješili u svoju korist (12:10), ali sada su na Kantridi naišli na »tvrd orah«, razigrane Riječane koji su nadigrali višestruke europske prvake praktički u svim elementima igre. No, naglasak je stavljen na granitnu obranu koja je potpuno suzila manevarski prostor gostiju.


Tridesetak sekundi prije kraja s tribina je krenuo pljesak, Luka Babić je pogotkom okončao uigranu akciju za 8:5 i kraj nada Zagrepčana. U toj posljednjoj dionici dok se rezultat još lomio, Gluhaić je zabio za 6:5, međutim, Jelača je skrivio petarac, a Brguljan sigurno pogodio za 7:5 i ulazak u pobjedničku luku. Mauro Ivan Čubranić sakupio je čak 13 obrana u večeri za pamćenje…


Primorjaši su zapaženo odigrali »prvo poluvrijeme«, prezentirali su se uistinu u jako dobrom svjetlu s čvrstom obranom na čelu s Čubranićem koji je sedam puta spriječio put lopti u mrežu nakon 16 minuta. Riječani su bili pokretljivi, čvrsti, a solidna je bila i realizacija, pronalazile su se rupe u vratima vrlo dobrog Jurline.


Sve je počelo s pucački raspoloženim Žapcima koji su u uvodu dvaput pogađali gredu (Jelača, Mijić), jednom vratnicu (Herceg). Prvi je poentirao Niko Čubranić u bliži kut Jurline, lopta se odbila od vratara i vratnice i zakoprcala u mreži. Jelača se pak pobrinuo za egal prve četvrtine.


U drugoj četvrtini je viđena tranzicijski još bolja i efikasnija igra. Brubnjak je u prvom napadu nakon osvojene lopte pogodio opet u bliži kut. A nakon njega i Muslim kraj Rakovca, na isti način, pokazavši ranjivost Mladostaša na prvoj vratnici.


No, gosti su se vratili u igru s dva pogotka, preko Gluhaića i Hercega koji su zabili s igračem više, dok je Jurlina zaključao vrata s dvije dobre obrane. Međutim, samo zakratko, do odmora je Te Riele iskoristio brojčanu prednost Primorja – 4:3.


Posebno specifična bila je treća četvrtina. Cijelo vrijeme vodila se velika borba uz čvrste obrane, pri čemu je do izražaja došao riječki blok i nekoliko oduzetih lopti. A jedini pogodak, onaj na strani Primorja, pao je nakon dosuđenog peterca 25 sekundi prije kraja četvrtine. Brubnjak je bio siguran iz »najstrože kazne« i odveo Riječane na plus dva – 5:3.