Mikela Shiffrin zasvirala na gitari i zapjevala u znak podrške liječnicima



ZAGREB Jedna od najboljih skijašica svih vremena Amerikanka Mikaela Shiffrin (25) također, dijeli sudbinu svih sportaša koji ne mogu normalno trenirati zbog pandemije koronavirusa i prisiljeni su dane provode sami u izolaciji.


 


Mlada Amerikanka je snimila video u znak podrške liječnicima i medicinskom osoblju zapjevavši i zasviravši na gitari.




 


“Svakodnevno smo svjedoci nevjerojatnih djela dobrote i nesebičnosti. Liječnici i medicinske sestre pomažu bolesnima i nastavljaju pomagati milijunima koji su bolesni ili ozlijeđeni i koji uopće ne pate od ovog virusa”, napisala je dvostruka olimpijska pobjednica.


 


“To su i tisuće umirovljenih zdravstvenih djelatnika koji dobrovoljno pomažu bolnicama s nedostatkom prostora i osoblja. Govorim i o onima koji pokušavaju razviti nove vrste lijekova i cijepiva za ovu i svaku drugu bolest. Govorim o vatrogascima, policajcima i svim ostalim radnicima u službi javnosti, pripadnicima oružanih snaga..,” nastavila je vlasnica tri velika Kristalna globusa za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.


 


Shiffrin je početkom veljače doživjela obiteljsku tragediju kada joj u nesreći prilikom radova u kući poginuo otac Jeff (66), bivši skijaš i poznati anesteziolog.


 


Amerikanka se zbog smrti oca odmah vratila u SAD prekinuvši nastupe u Svjetskom kupu. Zbog tuge je propustila ključni dio sezone, a u ukupnom poretku Svjetskog kupa završila je na drugom mjestu iza Talijanke Federice Brignone.


 


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.