Formula 1

Mercedes u novu sezonu ulazi s bolidima crne boje u znak potpore borbi protiv rasizma

Hina

Lewis Hamilton tijekom treninga u Barceloni/Foto REUTERS

Lewis Hamilton tijekom treninga u Barceloni/Foto REUTERS

Pokret Black Lives Matter nam je pokazao koliko trebamo djelovati i biti aktivni u borbi  protiv rasizma i svih oblika diskriminacije - navodi se u priopćenju MercedesaLONDON Mercedes je u ponedjeljak objavio da će vozači na prvoj utrci nove sezone Formule 1 u austrijskom Spielbergu voziti crne bolide u znak borbe protiv rasizma.


“Pokret Black Lives Matter nam je pokazao koliko trebamo djelovati i biti aktivni u borbi  protiv rasizma i svih oblika diskriminacije”, navodi se u priopćenju Mercedesa.


Sezona Formule 1 počinje sljedeći vikend u Austriji
Tako će Britanac Lewis Hamilton i Finac Valtteri Bottas cijelu sezonu nositi i crnu opremu i voziti se u crnim bolidima u znak borbe protiv rasizma i diskriminacije.


Šesterostruki svjetski prvak Hamilton dosta je govorio o rasizmu nakon ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda u Minneapolisu, a zbog nedavnih masovnih prosvjeda u SAD-u koji su uslijedili nakon Floydove smrti, Formula 1 će se ove godine održati pod sloganom #WeRaceAsOne.


“Vrlo je važno da iskoristimo ovaj trenutak, da ga iskoristimo za poduku svih – pojedinaca, tvrtki  – kako bismo napravili značajne promjene kada je u pitanju osiguravanje jednakosti i uključivanja”, rekao je Hamilton.