Australian Open

Mektić i Pavić se provukli u drugo kolo Australian Opena, spasili su tri meč lopte protiv Argentinaca

Hina

Mate Pavić i Nikola Mektić/Foto REUTERS

Mate Pavić i Nikola Mektić/Foto REUTERS

U drugo kolo parova prošli su i Ivan Dodig i Brazilac Marcelo MeloMELBOURNE Najbolji svjetski par Nikola Mektić i Mate Pavić plasirao se u četvrtak u drugo kolo Australian Opena nakon što su spasili tri meč lopte, a u drugo kolo parova prošli su i Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo.


Mektić i Pavić su nakon teške borbe pobijedili Argentince Facunda Bagnisa i Federica Delbonisa sa 4-6, 7-6 (8), 6-4.


Hrvatski par je u drugom gemu prvog seta propustio četiri break lopte, a to im se osvetilo u sedmog gemu kada su izgubili servis što je Argentincima bilo dovoljno da osvoje prvi set sa 6-4. U drugom setu Mektić i Pavić prvi dolaze do breaka i vodstva 3-0, ali Bagnis i  Delbonis vraćaju izgubljeni servis u petom gemu. Kod vodstva 4-3 hrvatski par imao je još jednu šansu za break, ali je nisu iskoristili i set je otišao u tie-break. Argentinci su poveli 5-2 i imali su tri meč lopte, ali Mektić i Pavić su se izvukli i dobili tie-break 10-8.
Na kraju je meč odlučio prvi gem trećeg seta u kojem su Mektić i Pavić iskoristili tek osmu break loptu i do kraja susreta više nisu dopustili da Argentinci ugroze njihov servis te su poslije dva sata i 39 minuta igre dobili meč.


U sljedećem kolu protivnici će im biti Australci Kokkinakis i Kyrgios.


Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo su za prolazak u drugo kolo bili bolji od Francuza Adriana Mannarina i Huga Nysa iz Monaca. Nakon dva sata igre slavili su sa 4-6, 6-3, 7-5.


U prvom setu jedinu priliku za break imali su Mannarino i Nys u sedmom gemu i iskoristili su jednu od dvije break lopte. Do kraja seta više nije bilo prilika za oduzimanje servisa i Mannarino i Nys dobijaju prvi set.


Drugi set bio sličan prvom, jedine dvije break lopte imali su Dodig i Melo u drugom gemu. Uspjeli su oduzeti servis protivnicima što im je donijelo drugi set. Na početku trećeg seta hrvatsko-brazilski par odmah dolazi do breaka, ali su stečenu prednost izgubili u osmom gemu. Ipak, kod 5-5 Dodig i Melo još jednom oduzimaju servis protivnicima i potom na svom servisu dolaze do pobjede.


U drugom kolu ih čekaju Talijani Bolelli i Fognini.