Boće Open

Međunarodni turnir u Klani okupit će ovoga vikenda više od 200 natjecatelja

Bruna Matičić

Petar Mamula, Željka Šarčević Grgić, Herman Sušnik, Dušan Štemberger i Franko Karlović/M. GRACIN

Petar Mamula, Željka Šarčević Grgić, Herman Sušnik, Dušan Štemberger i Franko Karlović/M. GRACIN

Na turniru nastupaju boćari iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije i Švicarske, a zanimljivost jest da će se turnir, osim u Klani i obližnjim boćalištima u Studenoj, Škalnici, Kastvu i Marinićima, igrati i u slovenskim Novokračinama i Zabičima



KLANA  Ovog vikenda u Klani se održava 26. izdanje međunarodnog turnira parova Boće Open – Klana, što će okupiti više od 200 boćara, među kojima i najtrofejnije hrvatske, europske, pa i svjetske prvake. Turnir, koji od 1996. godine organizira »Sv. Rok«, jučer je započeo natjecanjem juniora, a nastavit će se danas seniorskim natjecanjem muških parova te zaključiti u nedjelju natjecanjem ženskih parova.


Turnir su jučer otvorili zamjenik župana Petar Mamula i načelnica Općina Klana Željka Šarčević Grgić, istaknuvši zadovoljstvo što se baš u Klani održava ovakva manifestacija međunarodnog karaktera te su svim sudionicima zaželjeli ugodno sportsko druženje te uspješne rezultate.


– Ovogodišnji odaziv pokazao je da se turnir vraća na pretpandemijsku razinu. Zabilježili smo velik interes boćara, a posebno raduje velik odaziv mladih boćara i boćarica koji su budućnost ovoga sporta. Prijavljena su 22 para, a tu je kompletna mlada hrvatska reprezentacija, 67 muških te 15 ženskih parova – rekao je Herman Sušnik, predsjednik »Sv. Roka«, ističući da će među više od 200 sudionika zaigrati i eminentni boćari, poput svjetskog prvaka Žarka Jerčinovića, Nives Jelovica te europski prvaci Davor Janžić, Dejan Tonejc, Anže Petrič, Leo Brnić, Karlo Šaban, Marino Milićević i Sandro Gulja.




Na turniru nastupaju boćari iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije i Švicarske, a zanimljivost jest da će se turnir, osim u Klani i obližnjim boćalištima u Studenoj, Škalnici, Kastvu i Marinićima, igrati i u slovenskim Novokračinama i Zabičima. Događaj se organizira pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Općine Klana, ali održavanju ovog natjecanja pridonijeli su i mnogobrojni sponzori. Organizatori pozivaju sve ljubitelje boćanja da im se danas i sutra pridruže te pruže podršku igračima.