Automobilizam

Međunarodna brdska utrka “Nagrada Malačke” u nikad jačem izdanju, stižu i vrsni talijanski asovi

Miroslav Krpan

Matija Jurišić (RI autosport)/M. KRPAN

Matija Jurišić (RI autosport)/M. KRPAN

Na ovogodišnju Malačku stižu 122 vozača s konkurentnim voznim parkom iz Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Poljske, Mađarske, Slovenije i Crne Gore, uz najveći broj naših, 87 vozača iz čak 27 klubova



TROLOKVE  Svi su izgledi da će tradicionalna Međunarodna brdska automobilistička utrka »23. Nagrada Malačke – Sv. Dujam 2020.« zasigurno biti najbolje izdanje do sada. Usprkos sveprisutnom globalnom zdravstvenom problemu koronavirusa, hrvatska automobilistička zbivanja trenutno su jedna od rijetkih u svijetu, ali i na tlu Europe. No, ništa to nije spriječilo vozače devet europskih zemalja u prijavi nastupa upravo na utrci »priko brda«, u kaštelanskom zaleđu, na unutrašnjim padinama Kozjaka.


Tri tjedna poslije Skradina, ponovo stižu vrsni talijanski asovi Simone Faggioli i Christian Merli. Za njima stiže još 14 formula, uglavnom Talijana. Na ovogodišnju Malačku stižu 122 vozača s konkurentnim voznim parkom iz Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Poljske, Mađarske, Slovenije i Crne Gore, uz najveći broj naših, 87 vozača iz čak 27 klubova.


Hrvatska je konkurencija briljantna. S prvom pobjedom sezone iz Skradina na Malačku stiže prošlogodišnji prvak i pobjednik na ovoj stazi Zagrepčanin Dejan Dimitrijević (AKK Velika Gorica). Za vratom će mu puhati, »lovac« na titulu, sugrađanin Domagoj Pereković (AMK Zanatlija Zagreb). Vrijedi izdvojiti još jednog istinskog asa Mađara Laszla Szasza, koji u dresu Dubrovnika racing juriša na deveti uzastopni naslov državnog prvaka, a time i treću Zlatnu kacigu HAKS-a, koja donosi Dijamantnu. Vozi Formulu i pokušat će se umiješati među euroasove.




Među malobrojnim vozačima klubova Istre i Kvarnera, s pažnjom se očekuju rezultati iskusnog Dejana Kopajtića (AK Rijeka), te mladog asa, trofejnog kartingaša, a novoga u svijetu automobilizma, Matiju Jurišića (RI autosport), koji je trećim mjestom hrvatske generalke u Skradinu, svojoj prvoj auto utrci, ugodno iznenadio. Tu je u konkurenciji povijesnih vozila još jedan as – Igor Vičević (AK Rijeka).


Današnji treninzi na Malački kreću od 12.15 sati, dok se prva od dviju bodovnih utrka vozi sutra od 12 sati.