OI u Parizu

Međunarodna boksačka federacija premirat će olimpijske zlatnike iz Pariza, sve plaćaju – Rusi

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Olimpijski pobjednik dobit će 50 tisuća dolara, njegov savez 25, a trener 25 tisuća dolaraLONDON Međunarodna boksačka asocijacija (IBA) ponudit će novčane nagrade svim olimpijskim pobjednicima i osvajačima medalja na ovogodišnjim Igrama u Parizu, objavilo je to tijelo u srijedu.


“Osvajači zlatne medalje u Parizu na boksačkom turniru dobit će znatnu financijsku nagradu od 100.000 dolara. Od tog iznosa, sportaš će dobiti 50.000 dolara, njihov nacionalni savez 25.000 dolara, a njihov trener 25.000 dolara”, rekao je predsjednik IBA-e Umar Kremljev u izjavi.


IBA, iako isključena iz olimpijskog pokreta, obećala je u srijedu bonuse osvajačima medalja na Igrama u Parizu, postavši tako prvo tijelo koje je slijedilo kontroverzni pristup Svjetske atletike, koja je također odlučila novčano nagraditi olimpijske medaljaše.
Pod predsjedanjem Rusa Umara Kremleva i financiranim od strane plinskog diva Gazproma, IBA ide čak i dalje od atletskog saveza, koji je u travnju obećao bonuse od 50.000 dolara svakom budućem olimpijskom pobjedniku. IBA će nagradit svakog osvajača medalje, njegovog trenera i njegov savez, a sve za ukupni proračun od 3.1 milijun dolara.