Formula 1

McLaren objavio da je produžio ugovor s 21-godišnjim britanskim vozačem

Hina

Lando Norris u bolidu/Foto REUTERS

Lando Norris u bolidu/Foto REUTERS

Norris, koji je potekao iz redova mladih vozača McLarena, najprije je bio pokusni vozač i simulator 2017. prije nego je postao probni vozač i pričuva 2018.i sudjelovao je na slobodnim treninzima



LONDON Momčad McLaren objavila je u srijedu da je produljila ugovor s 21-godišnjim britanskim vozačem Landom Norrisom “na više godina”.


“Ovo produljenje ugovora veže dvojicu vozača McLarena u nadolazećim godinama, potvrđujući Lando Norrisa uz Australca Daniela Ricciarda (31) koji je dugoročnu vezi s momčadi započeo početkom sezone 2021.”, navodi se u priopćenju kojeg je objavio McLaren.


“Potvrđivanje ove  dvojice vozača i nakon 2022. svjedoči o izboru stabilnosti za budućnost McLaren Racinga i predstavlja dodatnu etapu  u dugoročnom planu momčadi u borbi za vrh.”




Norris, koji je potekao iz redova mladih vozača McLarena, najprije je bio pokusni vozač i simulator 2017. prije nego je postao probni vozač i pričuva 2018.i sudjelovao je na slobodnim treninzima. Drugi vozač je od 2019.


Dva puta je bio na postolju (3. mjesto) u Austriji 2020. i u Emilie-Romagne (Italija) ove sezone.


Bio je 11. u poretku vozača 2019., a deveti 2020. Uoči VN Monaca, pete utrke sezone, popularni 21-godišnji Britanac, trenutačno je četvrti.