PH u boksu

Mauru Kelencu zlato i titula najboljeg boksača na pojedinačnom PH za juniore

Luka Medak

Mauro Kolenc dobio je priznanje za najboljeg boksača

Mauro Kolenc dobio je priznanje za najboljeg boksača

U najlakšoj kategoriji (do 48 kg) jednoglasnom odlukom sudaca prvak Hrvatske postao je Bruno Bačac (Predator Rijeka)



RIJEKA Nakon tri dana borbi završilo je Pojedinačno boksačko prvenstvo Hrvatske za juniore. U Boksačkom centru Zagreb nadmetala su se 33 borca, a od 12 novih juniorskih prvaka države dvojica su članovi Team Predatora iz Rijeke, dok je jedan član osvojio srebro. U otežanim uvjetima treniranja i odvijanja natjecanja, mladići rođeni 2005. i 2006. godine pokazali su zavidnu pripremljenost i na primjeren se način predstavili na nacionalnoj sceni. U najlakšoj kategoriji (do 48 kg) jednoglasnom odlukom sudaca prvak Hrvatske postao je Bruno Bačac (Predator Rijeka) pobjedom nad Ivanom Mikulićem iz Čakovca, a u kategoriji do 66 kg zlato je podijeljenom odlukom sudaca osvojio Mauro Kelenc (Predator Rijeka), pobijedivši Franu Šaru iz Zadra. U izjednačenom i dramatičnom meču finala kategorije do 70 kg zasluženo je jednoglasnom odlukom slavio Joud Aboud iz Omege Zagreb, dok se borbeni i srčani Ante Lopac iz riječkog Predatora morao zadovoljiti srebrom.


S medaljama se s prvenstva vraćaju i članovi Rijeke. U kategoriji do 80 kg zlato je osvojio Mateo Pejić (Rijeka), koji je bez borbe dobio finale protiv Matea Paulinića (Rovinj). Danijel Merkl osvojio je broncu u kategoriji do 75 kg.


Za najboljeg boksača prvenstva prograšen je Mauro Kelenc iz Predatora, a najbolji tehničar prvenstva je superteškaš Lovro Pavčec iz BK-a Nokaut Zagreb. (L. M.)