Jedrenje na dasci

Matko Jovanović pobjednik regate u jedrenje na dasci u uvali Preluk

Marina Kirigin

S. DRECHSLER

S. DRECHSLER

Drugog dana regate nije bilo jedrenja, a iako su surferi izašli na more, ubrzo su se vratili na obalu i čekali proglašenje pobjednika u vološćanskoj luci



VOLOSKO   Matko Jovanović, član KJD-a Zagreb, pobjednik je regate u jedrenju na dasci »Volosko Open«. Na regati koja se održavala na akvatoriju ispred Voloskog, u uvali Preluk nastupilo je 26 natjecatelja iz Slovenije i Hrvatske, a odjedrene su dvije eliminacijske vožnje i kvalifikacije za treću eliminacijsku vožnju prvog dana regate, odnosno 10 plovova po tramontani jačine 15 do 20 čvorova.


Drugog dana regate nije bilo jedrenja, a iako su surferi izašli na more, ubrzo su se vratili na obalu i čekali proglašenje pobjednika u vološćanskoj luci. Iza Jovanovića, na drugo mjesto plasirao se Igor Legac (KJD Preluk), a treći je bio Dimitri Ilijević (DSNM Volosko). U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Nika Cuculić (DSNM Volosko), drugo mjesto zauzela je Bosiljka Krepelnik (DSNM Volosko), te treće mjesto Sara Franjul (DSNM Volosko). Najbolji u masters kategoriji bio je Igor Legac, kod seniora Matko Jovanović, a među juniorima Val Matulja (Istra). Regata se bodovala i za Kup Hrvatske u disciplini slalom.