Automobilizam

Matija Jurišić četvrti u Buzetu, riječki vozač uspješno odradio premijeru u formula driver utrci

Miroslav Krpan

Matija Jurišić

Matija Jurišić

Talijanski automobilist Franco Giacomazzi, u vrhunski pripremljenoj Lancia Delta Evo Proto, pobijedio u ukupnom poretkuBUZET Matija Jurišić (AK RI autosport) zauzeo je četvrto mjesto u ukupnom poretku u utrci Signum Max formula driver – Memorijal Mladen Žulić i Moreno Komar, što je vožena u Buzetu u sjećanje na nekadašnje vrsne buzetske automobiliste. Osamnaestogodišnjem Riječaninu ovo je bila premijera u formula driver utrci, a ostvario je i pobjede u klasi 5 i u konkurenciji juniora.


Talijanski automobilist Franco Giacomazzi, u vrhunski pripremljenoj Lancia Delta Evo Proto, dvjema je izvrsnim vožnjama, stazom od Mosta do Sv. Svetih, duljine 4.400 metara, dokazao svoje kvalitete i pobijedio u ukupnom poretku te klasi 6.


U drugoj je vožnji ostvario i najbolje vrijeme dana 2:51.901 minutu, uz prosjek 92,146 km/sat, da bi u konačnom poretku najboljeg hrvatskog vozača Zagrepčanina Hrvoja Belinića (AK Pula-Rovinj) ostavio za 1,990 sekundi, dok je treći bio Marino Poropat (AK Istra racing team).