Sve pod kontrolom

Mateša u ime HOO-a zahvalio Capaku za potporu u procesu cijepljenja: “Procijepljeno je 90 posto putnika za Tokijo”

Hina

Zlatko Mateša/Foto D. KOVAČEVIĆ

Zlatko Mateša/Foto D. KOVAČEVIĆ

Prema sadašnjem stanju kvalificiranih sportaša (40), tijekom Igara u Tokiju o zdravstvenom stanju naših olimpijaca i članova izaslanstva stalno će brinuti dva liječnika



ZAGREB  Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio je Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ), a posebno njegovu ravnatelju Krunoslavu Capku, za svesrdnu potporu u procesu cijepljenja hrvatskog olimpijskog izaslanstva za Igre u Tokiju, pri čemu je do danas procijepljeno gotovo 90 posto sportaša, trenera i pratećeg osoblja.


Zahvalu je uputio i svim ostalim članovima Zdravstvene komisije HOO-a koji su pridonijeli provedbi ove iznimno važne antipandemijske mjere, kao i na provedbi sistematskih pregleda naših sportašica i sportaša uoči najvažnijeg sportskog događaja godine.


Prema sadašnjem stanju kvalificiranih sportaša (40), tijekom Igara u Tokiju o zdravstvenom stanju naših olimpijaca i članova izaslanstva stalno će brinuti dva liječnika, uz mogućnost njihove zamjene nakon prve polovice Igara. No, budući da, osim vaterpolista, još i košarkaška momčad može izboriti “vizu” za Tokio na splitskim kvalifikacijama krajem lipnja i početkom srpnja, i naša liječnička služba u Tokiju može dobiti pojačanje.




Predsjednik Zdravstvene komisije HOO-a prim. Miran Martinac na zanimljiv je način odgovorio na pitanje o ukupnom broju hrvatskih liječnika tijekom Igara u Tokiju:


“O tome hoćemo li na Igrama imati liječnika više ili manje, odlučit će Bojan Bogdanović i njegovi suigrači iz košarkaške reprezentacije”, rekao je Martinac.