ATP Monte Carlo

Mate Pavić i Marcelo Arevalo ostali bez finala turnira u Monte Carlu

Hina

Mate Pavić/Foto PIXSELL

Mate Pavić/Foto PIXSELL

U polufinalu, nakon skoro dva sata igre, bolji su od njih bili Brazilac Marcelo Melo i Nijemac Alexander Zverev



MONTE CARLO  Hrvatski tenisač Mate Pavić i njegov partner Marcelo Arevalo iz Salvadora neće igrati u finalu zemljanog ATP Masters 1000 turnira koji se održava u Monte Carlu.


U polufinalu, nakon skoro dva sata igre, bolji su od njih bili Brazilac Marcelo Melo i Nijemac Alexander Zverev sa 6-7(3), 7-5, 10-7. Pavić i Arevalo su bili jako blizu pobjede, ali nisu iskoristili 1-0 u setovima i servis za pobjedu kod 5-4 u drugom setu.


U prvom setu nije bilo breaka do 5-5 kada su Zverev i Melo oduzeli servis suparnicima, ali nisu iskoristili servis za 1-0 u setovima. Pavić i Arevalo su odmah uzvratili breakom i potom dominantno dobili tie-break uz tri izgubljena poena.




U drugom setu su Pavić i Arevalo djelovali bolje sve do 5-4 kada su servirali za pobjedu i plasman u finale. No, njemačko-brazilska kombinacija vratila se iz ponora te je dobila tri gema u nizu, uz dva breaka, za 7-5 i izjednačenje u setovima.


U odlučujućem tie-breaku Melo i Zverev su stalno bili u prednosti, a Pavić i Arevalo su se konstantno vraćali. Kod 7-7 Brazilac i Nijemac su uspjeli dobiti tri poena u nizu, Zverev je dva puta kod 8-7 sigurno odservirao i svom paru omogućio finale u nedjelju protiv belgijskih igrača Sandera Gillea i Jorana Viegena.