ATP Finale

Mate Pavić i Bruno Soares nisu uspjeli doći do druge pobjede u Londonu, ali ostaju u igri za polufinale

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Poraženi su od Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa sa 6-7 (4), 7.6 (4), 8-10 nakon dva sata i tri minute borbe



LONDON Mate Pavić i brazilski tenisač Bruno Soares nisu uspjeli doći do druge pobjede na ovogodišnjem ATP Finalu u Londonu, gdje su u srijedu poraženi u dvoboju 2. kola skupine “Bob Bryan” od Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa sa 6-7 (4), 7.6 (4), 8-10 nakon dva sata i tri minute borbe.


Pavić i Soares su bili bliži osvajanju prvog seta prije ulaska u ‘tie-break’, jer su u dva gema propustili ukupno tri prilike za ‘break’. No, Granollers i Zeballos su odlično odigrali odlučujuće poene te nisu dopustili hrvatsko-brazilskom paru da stekne prednost. Španjolsko-argentinski par je u odlučujućem gemu dvaput osvajao poene na servis suparnika, što je bilo dovoljno za osvajanje prve dionice.


Scenarij je bio gotovo identičan u drugom setu. Ponovno su Pavić i Soares u petom gemu propustili jednu, a u sedmom još dvije prilike za ‘break’, da bi u 12. gemu prvi put i sami bili suočeni s ‘break-loptom’ koja je ujedno bila i meč-lopta za Granollersa i Zeballosa. No, odličnom reakcijom Pavića na mreži hrvatsko-brazilski par je izborio još jedan ‘tie-break’.




U njemu su Granollers i Zeballos poveli 2-0, ali su Pavić i Soares uspjeli s dva uzastopna poena dostići tu prednost te još jednim ‘mini-breakom’ izboriti odlučujući, produženi ‘tie-break’ za pobjedu.


Nažalost, i u njemu su ponovno rano upali u rezultatski minus od čega se nisu uspjeli oporaviti. Granollers i Zeballos su kod vodstva 9-6 izborili nove tri meč-lopte. Dvije je Pavić na svom servisu uspio anulirati, ali kad je Zeballos dobio priliku kod 9-8 na početnom udarcu, španjolsko-argentinska kombinacija je došla do pobjede, jer je Soaresov retern završio izvan granica igrališta.


Granollers i Zeballos su sjajno servirali tijekom cijelog meča (76 % pogođenih prvih servisa), posebno u presudnim trenucima, a imali su i odličnu realizaciju drugog servisa (71 %), što se na kraju pokazalo odlučujućim.


Granollers i Zeballos su sada vodeći par skupine “Bob Bryan” sa učinkom 2-0. Pavić i Granollers su na drugom mjestu sa 1-1. Na trećem mjestu su Melzer i Roger-Vasselin sa 0-1, a četvrti su Peers i Venus s istim učinkom.


Pavić i Soares ostaju u borbi za polufinale. Kako će do njega moći doći znat će se nakon večerašnjeg dvoboja parova Melzer / Roger-Vasselin i Peers / Venus. U slučaju pobjede kombinacije Peers / Venus, Pavić i Soares će se u posljednjem kolu protiv njih izravno boriti za drugo mjesto, a Granollers i Zeballos bi već i prije posljednjeg meča osigurali prvo mjesto. U slučaju pobjede Melzera i Roger-Vasselina, moguća je i kombinacija u kojoj bi Pavić i Soares mogli do polufiala i s porazom u posljednjem kolu.