Dobre vijesti

Martina Navratilova otkrila da je preboljela tešku bolest: “Mislila sam da neću dočekati idući Božić”

Hina

Martina Navratilova/Foto REUTERS

Martina Navratilova/Foto REUTERS

Američkoj tenisačici češkog podrijetla su su dijagnosticirali rak grla i dojke koncem prošle godineLONDON  Jedna od najuspješnijih tenisačica svih vremena, Martina Navratilova (66) za sada je preboljela rak dojke i grla.


Vijest je otkrila u emotivnom intervjuu za emisiju britanskog voditelja Piersa Morgana koja će biti emitirana u srijedu.


“Koliko ja znam, za sada sam bez raka,” rekla je osvajačica 18 Grand Slam turnira pri čemu je devet puta osvojila Wimbledon.
Dodala je da će za dva tjedna biti podvrgnuta preventivnom zračenju dojke, ali nakon toga “trebala bih biti spremna.”


Američkoj tenisačici češkog podrijetla su su dijagnosticirali rak grla i dojke koncem prošle godine. Srećom u ranoj fazi.


Bivša najbolja tenisačica svijeta koja je u pojedinačnoj, te konkurenciji parova osvojila 59 Grand Slam naslova, već je 2010. prošla liječenje raka dojke koji joj je također bio dijagnosticiran u ranoj fazi.


“Bila sam u totalnoj panici tri dana misleći da možda neću dočekati sljedeći Božić,” prenio je The Sun.


Navratilova je ispričala kako je bila “vrlo uznemirena” tijekom bolesti zbog svakodnevnog podvrgavanja zračenju tijekom tri tjedna i tri tjedne kemoterapije, što je, kako je izjavila, “definitivno najteža stvar koju sam ikada učinila”.


“Čvrsto vjerujem da kad te život pogodi tragedijom, bez obzira koliko velika tragedija bila, u osnovi imaš dva izbora. Pokoriš se ili se odgurneš i pobuniš. I cijeli život ja bio, ja sam buntovnik na neki način, i uvijek uzvraćam,” poručila je Navratilova koja je od 2014. u braku sa Julijom Lemigovom.