Vaterpolski mercato

Maro Joković napušta Olympiacos, hrvatski vaterpolski reprezentativac seli u redove Brescije

Hina

Maro Joković/Foto REUTERS

Maro Joković/Foto REUTERS

Brescia je, prije Jokovića, dovela odličnog grčkog reprezentativca Angelosa Vlachpoulosa iz Egera, srpskog centra Đorđa Lazića iz Szolnoka, te iz Pro Recca Edoarda Di SommuZAGREB Hrvatski vaterpolski reprezentativac Maro Joković (32) napušta Olympiacos te će sljedeće sezone igrati u Italiji, za momčad Brescie, koja je to objavila na svom internetskom portalu.


Brescia je dovođenjem Jokovića naznačila da ima velike ambicije za sljedeću sezonu, odnosno da ide na sve trofeje, talijansko prvenstvo i kup, te Ligu prvaka. Brescia je, prije Jokovića, dovela odličnog grčkog reprezentativca Angelosa Vlachpoulosa iz Egera, srpskog centra Đorđa Lazića iz Szolnoka, te iz Pro Recca Edoarda Di Sommu.


Joković je karijeru počeo u dubrovačkom Jugu s kojim je 13 puta bio prvak Hrvatske i dva puta prvak Europe. Igrao je i za talijanski Pro Recco, s kojim je također osvojio Ligu prvaka, dok je s Olympiacosom slavio u grčkom kupu.
Sa hrvatskom reprezentacijom osvojio je deset medalja, među kojima olimpijsko zlato 2012. u Londonu, dva naslova svjetskog prvaka (2007, 2017), te europski naslov 2010. u Zagrebu.