SP u skokovima

Markus Eisenbichler svjetski prvak u skijaškim skokovima

Hina

Markus Eisenbichler/Foto REUTERS

Markus Eisenbichler/Foto REUTERSINNSBRUCK Njemački skakač na skijama Markus Eisenbichler, koji još uvijek čeka na svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu, u subotu je osvojio naslov svjetskog prvaka na skakaonici u Innsbrucku skokovima od 131,5 i 135,5 metara, dok je najbolji u ovoj sezoni Japanac Ryoyu Kobayashi osvojio četvrto mjesto i ostao bez odličja.


Eisenbichler je nakon prve serije bio na drugom mjestu, a iznenađujuće je u vodstvu bio Švicarac Killian Peier skokom od 131 metra. Treći je bio Kobayashi, a četvrti Nijemac Karl Geiger. Razlika od četvrtog do vodećeg bila je samo 2,7 bodova.


U drugoj seriji Geiger je skokom od 130,5 metara preuzeo vodstvo i ostao na vrhu nakon što je Ryoyu Kobayashi skočio samo 126,5 metara. Tada je Eisenbichler odletio do 135,5 metara, što je bio najduži skok natjecanja i ostavio težak zadatak vodećem Švicarcu koji nikada nije bio na postolju u Svjetskom kupu. Peier nije uspio nadmašiti Eisenbichlera, ali je skokom od 129,5 metara osvojio dovoljno bodova za brončano odličje.
U nedjelju će se najbolji svjetski skakači boriti za ekipna odličja na 130-metarskoj skakonici Bergisel u Innsbrucku.