ATP Astana

Marin Čilić prošao u drugo kolo turnira u Astani, trebalo mu je dva i pol sata da slomi otpor Nijemca Ottea

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

U drugom kolu Čilića čeka Rus Karen Hačanov, 18. na ATP ljestvici, s kojim je do sada igrao pet puta i tri puta ga pobijedio



ASTANA Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se  u srijedu u drugo kolo teniskog ATP turnira u Astani pobijedivši sa 5-7, 7-6(4), 6-2 Nijemca Oscara Ottea, 55. na ATP ljestvici, poslije dva sata i 34 minute igre.


Nakon što su u prvom setu jedan drugome oduzeli servis, Otte je na kraju napravio još jedan break za 7-5. U drugom setu, igra je izjednačena, nitko ne gubi svoj servis i na kraju ga u tie breaku ipak u svoju korist privodi Čilić. Hrvatski tenisač u trećem setu preuzima kontrolu nad igrom, uzeo je Otteu servis najprije za 2-0, a onda i za 6-2.


Čilić je u meču servirao sedam aseva, a Otte 11, no Nijemac je napravio tri dvostruke pogreške, a hrvatski tenisač ni jednu. Suparniku je tri puta uzeo servis, iako je imao čak 16 prilika za to, a svoj je izgubio dva puta.




Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled.


U drugom kolu Čilića čeka Rus Karen Hačanov, 18. na ATP ljestvici, s kojim je do sada igrao pet puta i tri puta ga pobijedio.