ATP Rim

Marin Čilić ipak nije uspio izboriti četvrtfinale turnira u Rimu, izgubio je nakon tri sata igre

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Čilića i Garina i prva pobjeda 25-godišnjeg Čileanca



RIM Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira iz serije Masters 1000 u Rimu, njega je nakon gotovo tri sata igre u susretu 3. kola svladao Čileanac Cristian Garin sa 6-3, 4-6, 6-4.


Bio je ovo treći međusobni dvoboj Čilića i Garina i prva pobjeda 25-godišnjeg Čileanca.


Čilića je poraza stajala vrlo loša realizacija “break-lopti”, iskoristio je samo četiri od 20 prilika za oduzimanje servisa suparniku, a u prvom setu je propustio svih šest.




Ključ za prvi set bili su četvrti i peti gem, u četvrtom je Čilić propustio 0-40 i još dvije prednosti na servis Garina, a odmah u sljedećoj igri je izgubio gem na svom početnom udarcu i zapao u zaostatak kojega nije uspio nadoknaditi. Kod zaostatka 3-4 propustio je još jednu “break-loptu” da bi kod 3-5 još jednom popustio na svom servisu.


Početkom drugog seta Čilić je ispustio još dvije “break-lopte”, a kada je i izgubio servis za 1-3 činilo se kako će Garin brzo riješiti dvoboj u svoju korist. Ipak, Čileanac je odmah u sljedećoj igri napokon popustio na svom servisu, napravio je dvostruku servis pogrešku na Čilićevu ukupno 11. “break-loptu”. Iako je kod 3-3 ispustio još tri “break-lopte”, kod 4-4 je Čilić još jednom oduzeo servis Garinu da bi prilikom servisa za set spasio 15-40.


Činilo se kako je Čilić stigao u dobitnu poziciju kada je oduzeo servis Garinu za vodstvo 2-1 u trećem setu, Čileanac je napravio dvije dvostruke servis pogreške nakon izjednačenja, ali u sljedećoj je igri napravio veliki propust. Na svoju gem-loptu je imao priliku za forhend winner sa sredine terena za 3-1, ali je zuapucao loptu u mrežu. Par minuta potom platio je cijenu za taj promašaj i dvostrukom servis pogreškom izgubio taj gem. Igrači su još jednom izmijenili “breakove” u šestoj i sedmoj igri, da bi Čilić kod rezultata 4-5 prilikom servisa za ostanak u meču odigrao očajan gem i ostao bez osvojenog poena.