Dobri uvjeti

Lokvarsko jezero moglo bi postati veslački centar za mlađe uzrasne kategorije

Marinko Krmpotić

U posjet mladim članovima Veslačkog kluba Jadran, koji su na pripremama u Lokvama, stigli su Branimir Bašić, predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza te Darko Mikšić, izbornik reprezentacije



LOKVE U posjet mladim članovima Veslačkog kluba Jadran, koji su na pripremama u Lokvama, stigli su Branimir Bašić, predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza te Darko Mikšić, izbornik reprezentacije. Posjet goranskoj »bazi« jadranaša bio je itekako koristan jer su se čelnici HVS-a itekako uvjerili u potencijale Lokvarskog jezera. Potvrdio nam je to predsjednik Bašić, koji za iduću godinu najavljuje dolazak mlađih uzrasta reprezentativnih selekcija:


– Uvjeti za pripreme ovdje su idealni, ponajprije za mlađe dobne skupine. Stoga mi iduće godine u Lokvama organiziramo prvi veslački kamp na razini mlađih državnih reprezentacija, a ako iskustva budu dobra, lako je moguće da ćemo u Lokvama planirati stvaranje državnog veslačkog centra za niže dobne kategorije – najavio je Bašić.


Ove najave raduju i jadranaše pa tako Ivo Zrilić, predsjednik Jadrana, napominje kako su baš iz tog kluba već puno učinili kako bi Lokve postale centar za njihov klub, a logično je da je moguć iskorak na višu, reprezentativnu razinu.




– Mi smo ovdje naišli na odlične uvjete za rad te još bolji odnos domaćih ljudi i lokalne samouprave. U svibnju smo održali odlično posjećenu regatu s više od tri stotine sudionika, a cijelo ljeto ovdje dolaze naši članovi i treniraju. Nastojat ćemo u ovaj raj za veslače privući i druge klubove iz ovog dijela Hrvatske (Istra, Zagreb) kako bismo Lokve, jer to i zaslužuju, ucrtali na veslačku kartu Hrvatske – rekao je Zrilić.