Svjetski skijaški kup

Leona Popović i Andrea Komšić ostale bez druge vožnje slaloma u slovačkoj Jasni

Hina

Leona Popović/Foto REUTERS

Leona Popović/Foto REUTERS

Popović je nakon posljednjeg prolaznog vremena napravila veliku pogrešku koja joj je odnijela mogućnost plasmana u drugu vožnju te je osvojila 39. mjesto. Komšić je zauzela 46. mjesto



JASNA Najbolja slalomašica svijeta Slovakinja Petra Vlhova postavila je najbolje vrijeme (51.64 sekundi) prve vožnje subotnjeg slaloma za Svjetski kup na njenom domaćem terenu u Jasni, a hrvatske reprezentativke Leona Popović i Andrea Komšić nisu se uspjele plasirati među 30 najboljih.


Popović je nakon posljednjeg prolaznog vremena napravila veliku pogrešku koja joj je odnijela mogućnost plasmana u drugu vožnju te je sa zaostatkom od 3.75 sekundi za Vlhovom osvojila 39. mjesto. Komšić je prošla stazu bez većih pogrešaka, ali je za najbržom zaostala 4.06 sekundi, što joj je donijelo 46. mjesto među 57 skijašica koje su nastupile na šestom slalomu u sezoni.


Samo četiri skijašice su uspjele za Vlhovom zaostati manje od sekunde: Amerikanka Mikaela Shiffrin je bila sporija za 27 stotinki sekunde, Švicarka Wendy Holdener je zaostala za 40 stotinki, a aktualna svjetska prvakinja u slalomu Austrijanka Katharina Liensberger ima zaostatak od 91 stotinke.