PH u dizanju utega

Lea Rac prvakinja, Tea Pervan, Chiara Reljac i Lana Žeželić viceprvakinje Hrvatske

Igor Duvnjak

Dizači Rječine s trenerom Vilimom Žagarom

Dizači Rječine s trenerom Vilimom Žagarom

Broncu za Rječinu osvojili su Gabrijela Frlan i Vinko Mustapić



RIJEKA   Dizačice i dizači utega riječkog Kvarnera i Rječine iz Dražica zadovoljni su se vratili sa seniorskoga državnoga prvenstva održanog u Osijeku, ostvarili su priželjkivano podignutim težinama koje su su nekima od njih otvorile put do postolja i donijele medalju. Kvarner, nasljednik Rijeke, kluba bogate tradicije pod vodstvom znanog dizačkog imena, nekada istaknutog dizača, a sada trenera Slobodana Čegara, predstavio se s pet natjecatelja. U tom kvintetu najuspješnija je bila Tea Pervan postavši viceprvakinja Hrvatske u kategoriji do 81 kilograma, čime je imala odličan debi na natjecanju ovakve razine. Pritom je u trzaju podigla 62 kilograma i osvojila brončanu medalju. Srebrne medalje je osvojila u izbačaju s podignutih 74 kilograma i u olimpijskom biatlonu s ukupno 136 kilograma. Osim nje, za Kvarner su u Slavoniji nastupali Mara Kučan i te njihovi klupski kolege Kristijan Nikoloski, Patrik Rapaić i Alija Zlomužica, koji nisu uspjeli doći do medalja.


I u Rječini ističu rezultate na državnom prvenstvu kluba koji već dugo vodi Vilim Žagar, a koji će iduće godine proslaviti 50. obljetnicu postoljanja. Boje Rječine branilo je pet dizačica i jedan dizač, svi su redom osvojili odličja. Žetvu medalja u ženskoj konkurenciji ostvarile su Gabrijela Frlan, Chiara Reljac, Ani Vanjak i Lea Rac. Frlan je osvojila broncu u kategoriji do 59 kilograma podigavši u trzaju 66 i u izbačaju 83, odnosno ukupno u biatlonu 149 kilograma.


Tea Pervan i trener Slobodan Čegar


Chiara Reljac, već sezonama istaknuta dizačica, bila je srebrna u konkurenciji do 64 kilograma podigavši 70 kilograma u trzaju, 78 kilograma u izbačaju, ukupno 148 kilograma u biatlonu. Ani Vanjak je trećeplasirana u trzaju kategorije do 76 kilograma pogigavši 50 kilograma, podigla je i 53 kilograma u izbačaju, a sa 103 kilograma u biatlonu bila je četvrta.




Prvakinja je u Osijeku postala Lea Rac u kategoriji do 87 kilograma, prvakinja je u izbačaju s 58 i biatlonu sa 126 kilograma, viceprvakinja u trzaju sa 68 kilograma. Lana Žeželić je viceprvakinja u istoj kategoriji u izbačaju sa 40 i u biatlonu s 90 kilograma, dok je u trzaju podigla 50 kilograma. Broncu za Rječinu osvojio je Vinko Mustapić u kategoriji 67 kilograma, osvojio ju je s podignutih 78 kilograma u trzaju, 91 kilogramom u izbačaju, ukupno u biatlonu 169 kilograma.