Šahovski turnir

Laura Unuk osvojila 21. Međunarodni šahovski turnir Cvijet Mediterana, Slovenka opravdala status favoritkinje

Hina

Olga Zimina, Laura Unuk, Ivan Mandekić i Viktoria Radeva

Olga Zimina, Laura Unuk, Ivan Mandekić i Viktoria Radeva

Njezina pobjeda apsolutno je zaslužena jer je igrala lijepi napadački šah i nanizala čak 7 pobjeda uz jedan remi i jedan poraz



RIJEKA U posljednjem, 9. kolu tradicionalnog, 21. Međunarodnog turnira šahistkinja Cvijet Mediterana najveća favoritkinja Slovenka Laura Unuk mirno je remizirala s Bugarkom Viktorijom Radev i tako pobijedila s pola boda prednosti. Njezina pobjeda apsolutno je zaslužena jer je igrala lijepi napadački šah i nanizala čak 7 pobjeda uz jedan remi i jedan poraz. Iako je imala uvjerljivo najveći rejting, uspjela je prebaciti očekivani rezultat za više od pola boda. Viktorija Radev je osvajanjem drugog mjesta postigla izvrstan rezultat o čemu svjedoči i činjenica da je popravila rejting čak za 22 boda.


Treća je Talijanka Olga Zimina, koja je spasila izgubljenu pješačku završnicu protiv Anamarije Radiković. Mirjana Medić je salonski remizirala s Anom Berke, a Noemi Špiranec poslije velike borbe s Petrom Kejžar. Od hrvatskih šahistkinja najviše je pokazala Noemi Špiranec, koja je osvojila peto mjesto i popravila rejting gotovo za 21 bod. Iako je završila na posljednjem mjestu, Anamarija Radiković popravila je rejting za 20 bodova, Ana Berke je izgubila 7, a Mirjana Medić čak 22 boda. Ipak, najtragičnija je figura srpska predstavnica Marija Manakova s gubitkom od 28 rejting-bodova.


Rezultati 9. kola: Medić – Berke remi, Unuk – Radeva remi, Hreščak – Manakova 1:0, Zimina – Radiković remi, Špiranec – Kejžar remi. Poredak: Unuk 7,5, Radeva 7, Zimina 5,5, Hreščak 4,5, Špiranec, Berke i Manakova po 4, i po 3,5, Kejžar i Medić po 3, Radiković 2,5 boda.