PH u Volosku

Lara Bulić i Enrico Marotti prvaci Hrvatske u jedrenju na dasci, disciplini slalom

Marina Kirigin

Matko Jovanović, Enrico Marotti i Marko Sekulić

Matko Jovanović, Enrico Marotti i Marko Sekulić

U konkurenciji žena srebrom se okitila domaća jedriličarka, članica Voloska Vedrana Brnčić, a treća je bila njena klupska kolegica Nika Cuculić



VOLOSKO Lara Bulić iz JK-a Podstrana i Enrico Marotti, član Društva sportova na moru Volosko, pobjednici su Prvenstva Hrvatske u jedrenju na dasci u disciplini slalom, što se od četvrtka održavala u Voloskom i akvatoriju uvale Preluk. Dvadeset i jedan sudionik regate dobio je priliku pokazati što zna samo prvog i četvrtog dana regate. Bog Eol zaustavio je održavanje plovova u petak i subotu, a u nedjelju jedriličari su jedrili po tramontani jačine 12 do 17 čvorova.
Viceprvak Hrvatske postao je Marko Sekulić iz KJD-a Zagreb, koji je ujedno slavio i u kategoriji »master«, a treće mjesto pripalo je njegovom klupskom kolegi Matku Jovanoviću. U konkurenciji žena srebrom se okitila domaća jedriličarka, članica Voloska Vedrana Brnčić, a treća je bila njena klupska kolegica Nika Cuculić.


U konkurenciji master na drugo se mjesto plasirao Marko Makek, a treći je bio Fernando Kirigin (oba DSNM Volosko). Ian Anić iz JK-a Podstrana novi je juniorski državni prvak, a braća Mistral i Val Matulja iz Lovrana popeli su se na drugu, odnosno treću stepenicu postolja.