Prva liga kuglačica

Kuglačice Mlake unatoč porazu od Istre osvojile desetu krunu u klupskoj povijesti

Zlatko Horvat

Kuglačice Mlake s trenerima Tončijem Mikcem i Loresom Agotićem/Foto A. KRIŽANEC

Kuglačice Mlake s trenerima Tončijem Mikcem i Loresom Agotićem/Foto A. KRIŽANEC

Za Tigrice nema predaha, u Otočcu je danas finale regije zapad u pojedinačnoj konkurenciji



RIJEKA   Kuglačice Mlake osvojile su sedmu uzastopnu titulu prvakinja Hrvatske, podigle su trofej deveti put u posljednjih deset sezona i rekordni deseti put u povijesti. U posljednjem kolu poražene su od porečke Istre 3:5, ali Riječankama je bio dovoljan jedan bod u šest pojedinačnih dvoboja. Donijela ga je u prvom bloku kapetanica Nika Grubišić, koja se vratila u sastav poslije gotovo dvije godine, sin Ivano, kojem je sada šest mjeseci, bio je puno važniji. Pobjedu Porečankama na kraju je u posljednjih 15 hitaca »čišćenja« donijela reprezentativka Nataša Ravnić, koja je time nadmašila Mađaricu Iren Nemes. Nataša Ravnić je drugu godinu zaredom osvojila titulu najbolje igračice lige, nadmašivši drugoplasiranu Tigricu Valentinu Gal. Treća je Matea Juričić, članica Rijeke.


Tigrice mogu žaliti i za prokockanim bodom Venese Bogdanović, koja je dobila prva dva seta i imala 42 čunja prednosti, ali Valentina Pavlaković uspjela je napraviti veliki preokret.


– Lijepo je bilo pridonijeti ekipi na taj način. Dugo me nije bilo, gotovo dvije godine – kaže Nika Grubišić. – Nakon dviju kćeri dobila sam sina. Ali ne mislim odustati od kuglanja, jedan dio mene pripada sportu. Nisam baš puno uspjela trenirati, ali iskustvo je ipak odradilo svoje. Tu sam kao kod kuće.




Njezina priprema bilo je nekoliko nastupa u gradskoj ligi.


Treći poraz


Torta je bila spremna, ali trener Tonči Mikac želio je pobjedu kao šlag na vrh. Riječankama je to treći poraz sezone u kojoj su već osvojene dvije krune, prvenstvo i Svjetski kup. Slijedi Final Four Lige prvaka idućeg vikenda u Bačkoj Topoli. Poker trofeja nije nemoguća misija, a već je ostvaren prije dvije godine.


– Drago mi je da je Nika donijela taj bod, ipak je ona kapetanica. Na kraju je moglo biti slađe, ali ako se kaže da je sedma u nizu i deveta u deset godina, onda je pametnom dosta. Možda nam je ovo najteža titula jer imamo smjenu generacija, imamo stvarno nekoliko mladih cura koje treba uklopiti u taj naš stroj. S obzirom na sastav ekipe, dobro smo odradili posao. Mislim da smo opet u zamahu. To ne treba suditi po ovoj utakmici koja je bila specifična. Nismo poljuljani, naprotiv. Ovo smo odradili, ali pred nama su sada još dva natjecanja, Bačka Topola idućeg vikenda, gdje idemo »va banque«, a zatim i Kup Hrvatske u travnju, gdje ćemo se truditi ostvariti maksimum – kaže Tonči Mikac, trofejni trener Mlake.


Teška sezona


Milana Pavlic je od deset trofeja Mlake osvojila – devet. Ona je jedan od stupova ekipa.


– Sve te titule nisam očekivala kada sam dolazila, ali kako je krenulo, samo to je bilo u mislima. Novi trofej je tu, ali da smo skroz zadovoljne – nismo. Naime, nismo navikle gubiti. Htjele smo dobiti, ali krenule smo slaviti nakon prvog osvojenog poena i cure su se malo opustile. Sezona je bila jako teška, nedostajalo nam je nekoliko igračica koje se polako vraćaju svojim kuglačkim obavezama poslije stanke od godinu dana i jako smo sretni zbog toga. Sada nas čeka Bačka Topola i Fina Four, cilj nam je osvojiti i tu kantu, a na kraju nas čeka Kup Hrvatske. Bila bi to kruna sezone pomlađene ekipe. Četiri trofeja? Možemo i to, to nam je cilj, samo će nam trebati malo sportske sreće – kaže Milana Pavlic, koja je 11. sezonu članica Mlake.


Za Tigrice nema predaha, u Otočcu je danas finale regije zapad u pojedinačnoj konkurenciji.


Rijeka – Istra 3:5

Susret 18. kola Hrvatske superlige kuglačica: Mlaka – Istra 3:5 (14,5:9,5, 3.445:3.470). Kuglana Mlaka. Rezultati: Grubišić – D. Gašparini (N. Štetić) 1:0 (3:1, 569:549), Sinković (Smuđ) – N. Gašparini (D. Štetić) 0:1 (0,5:3,5, 530:586), Pavlic – Zajec 1:0 (4:0, 588:554) Bogdanović – Pavlaković 0:1 (2:2, 608:615), Nemes – Ravnić 0:1 (2:2, 579:617), Gal – Liović 1:0 (3:1, 572:549).


Ostali rezultati: Podravka – Zagreb 7:1, Endi-Teksitac 5:3, Kustošija – Rijeka 4,5:3,5, Siscia – Split 1:7. Poredak: Mlaka (109:35) i Istra (104,5:39,5) 30, Zagreb 26, Kustošija 24, Rijeka 22, Podravka 21, Split 14, Siscia 9, Osijek ‘97 i Endi-Teksitac 2 boda.