Novi trofej

Kuglačice Mlake u petom uzastopnom finalu osvojile četvrti naslov pobjednica Svjetskog kupa

Zlatko Horvat

Kuglačice Mlake sa stručnim stožerom/Foto Facebook KK Mlaka

Kuglačice Mlake sa stručnim stožerom/Foto Facebook KK Mlaka

U finalu Riječanke su sa 6:2 pobijedile rumunjski Electromures Romgaz, osiguravši pobjedu već poslije drugog para igračica  



APATIN  Kuglačice Mlake četvrti su put u nizu osvojile Svjetski kup. Sjajan je to domet Tigrica, koje su peti put zaredom igrale u finalu. Poslije prvoga poraza, uslijedio je poker trofeja štićenica trenera Tončija Mikca. Riječanke su sa 6:2 (13,5:10,5, 3.503:3.307) pobijedile rumunjski CS Electromures Romgaz, koji jednostavno ne može držati korak s Tigricama.


– Bio sam umjeren u najavama, nisam želio dizati euforiju, ali znao sam da je sve moguće te da možemo do titule. Ostvarili smo vrhunski uspjeh – kaže Tonči Mikac. – Kvalifikacije nisu bile nikavo mjerilo, trebalo se samo plasirati među četiri najbolje ekipe. No, kada se igraju utakmice jedna protiv druge, onda je to druga utakmica. Rumunjke imaju respekta prema nama. Čim izađemo na stazu, stisnu im se ruke. Ove četiri krune u nizu imaju posebnu vrijednost u odnosu na prošlost, jer se se igralo samo na ukupan broj čunjeva. Od kada se igra u ovom modelu, nitko nema takvu seriju.


Iako je promijenjeno pola šestorke, Mlaka je opet najbolja.




– Odluka je pala već poslije srednjeg para, ostalo je bilo odrađivanje. Poveli smo 3:1 uz veliku razliku u čunjevima, što se više nije dalo stići. To su mlade, ambiciozne igračice. One koje su došle, došle su osjetiti kako to izgleda igrati za trofeje. Sada će im se samopouzdanje dignuti do neba. Valentina Smuđ, koja nam je došla i ostvarila najbolji rezultat u našoj ekipi pita me što napraviti u posljednjoj seriji. Rekao sam joj da jedino priznajem potpuno nadigrati suparnika. To im mora ući u DNK. Zato je i rekla da sada vidi što je to Mlaka.


Riječanke su ostale proslaviti titulu, jedino se jedna morala vratiti zbog posla u jutarnjoj smjeni.


Rezultati: Gal – Ciobanu 1:0 (2:2, 583:567), Bogdanović – Mehesz 0:1 (2:2, 548:553), Nemes – Seres (Halamagyi 122) 1:0 (3:1 603:388), V. Smuđ – Szabo 1:0 (2,5:1,5, 607:579), Pejak (Grdić 92) – Fekete (Bako 120) 1:0 (3:1, 441:406), Pavlic (Bakić 35) – Safrany 0:1 (1:3, 594:612).