Novi izazovi

Kuglačice Mlake idućeg vikenda igraju završnicu Lige prvakinja u Mađarskoj: “Nismo u najboljoj formi”

Valentina Prokić

Kuglačice Mlake osvojile su novi naslov prvaka/V. KARUZA

Kuglačice Mlake osvojile su novi naslov prvaka/V. KARUZA

Mlaka u polufinalu igra s rumunjskom ekipom CS Electromures Romgaz Targu Mures, dok se u drugom polufinalu sastaju njemačka Victoria 1947 Bamberg i austrijska ekipa Composites Neunkirchen



RIJEKA Kuglačice Mlake u subotu i nedjelju igraju na završnom turniru Lige prvakinja u mađarskom Györu. Tigrice s Mlake u subotnjem polufinalu (15) odmjerit će snage s rumunjskom ekipom CS Electromures Romgaz Targu Mures, dok se u drugom polufinalu sastaju njemačka Victoria 1947 Bamberg i austrijska ekipa Composites Neunkirchen.


– Rumunjke su mlade, poletne, ali nadamo se finalu. Ne bi trebali imati problema s njima iako su dobro odigrale posljednju utakmicu sa češkim Slovanom Rosice. Iskustvo je na našoj strani, ali moram reći da nam forma nije baš najbolja – rekao je trener Mlake Tonči Mikac.


Forma nije na očekivanoj visini zbog korone, ali i postkorone.




– Neredovito se i »sumnjivo« treniralo, nismo na onoj najvišoj razini na kojoj bismo bili da su okolnosti normalne. No, i dalje sve ovisi o nama. Nadamo se da ćemo i tako »polovni« ući u finale, jer i ostale ekipe imaju jednake probleme kao i mi – dodaje Mikac.


Izvjesno je da bi se u finalu Mlaka mogla naći sa starim protivnicama, Njemicama koje su ih prošli puta pobijedile u finalnom dvoboju


– Naše stare dobre poznanice, ali ni one nisu prave. Pratio sam ih malo u prvenstvu. Od njihovih šest igračica, pola nije u najboljoj formi. Tako da su nam mogućnosti podjednake. Nećemo se junačiti, ali idemo u borbu pa što bude. Njemice su navikle na veće brojke i bolje rezultate jer je njihova domaća kuglana takva i to im daje neku vrstu polusigurnosti. No, kuglana u Györu je fina, ugodna kuglana na kojoj je moguće ostvariti relativno visoke rezultate. Nama to više odgovara – dodao je Mikac.


Bez obzira na probleme s formom Tigrice s Mlake u Mađarsku putuju u kompletnom sastavu.


– Mirna Bosak je u mjesec dana odradila tri normalna treninga. Ona nam je najproblematičnija kada je forma u pitanju. Tu su još Pavlic i Mehesz u oscilacijama, Gal, Jambrović i Bogdanović su dobre. Stanje je šaroliko, ali nešto ćemo iskemijati kao i uvijek. Nadam se da ćemo iskemijati najbolje što možemo i da će to dati rezultat. Vjerujem da će igračice dati sve od sebe, kao i uvijek, bez obzira na sve probleme. I druge ekipe imaju problema, nitko nije u savršenoj top formi, tako da ćemo svi kemijati – zaključio je Tonči Mikac.


Kuglačice Mlake su prošlog vikenda završile nastup u Prvoj ligi i obranile naslov prvakinja sa čak 17 pobjeda i jednim porazom, odnosno 34 boda. Najbolja igračica lige je Tigrica Valentina Gal.