Izborna skupština

Ksenija Vizintin naslijedila Luciana Sušnja na čelu Atletskog kluba Kvarner

Ivana Vaupotić

Ksenija Vizintin / Foto: A. KRIŽANEC

Ksenija Vizintin / Foto: A. KRIŽANEC

Nadam se da ćemo, uz entuzijazam i novu energiju koju smo donijeli, ovaj klub učiniti na ponos svima - kaže Ksenija Vizintin



RIJEKA – Ksenija Vizintin nova je predsjednica, a Zlatko Trobonjača i Karin Sluga potpredsjednici Atletskog kluba Kvarner, najvažnija je odluka sinoć održane izvanredne izborne skupštine kluba, kojoj se u press centru stadiona na Kantridi odazvalo 28 od 40 članova skupštine. Direktorica komercijalnog sektora Građevinskog poduzeća Mikić d.o.o. i članica Akademije trčanja Kvarnera na toj je funkciji jednoglasnom odlukom skupštinara naslijedila Luciana Sušnja, koji je nakon deset godina iz privatnih razloga podnio ostavku na mjesto predsjednika Kvarnera.


– Sretna sam i zadovoljna što ste mi ukazali čast da postanem predsjednicom kluba. Nadam se da ćemo, uz entuzijazam i novu energiju koju smo donijeli, ovaj klub učiniti na ponos svima. Situacija koju smo zatekli u klubu nije sjajna, klupske prostorije nam nisu dostupne, trenerima nije isplaćena plaća, ali vjerujem da ćemo to uskoro riješiti da bi klub mogao neometano nastaviti s radom. Radit ćemo na popularizaciji atletike, kao i osiguravanju uvjeta da bi naši atletičari od dobrih postali izvrsni. Posebno hvala trenerima Zoranu Žiliću i Milanu Ljubotini na entuzijazmu i upornosti, kao i svim ostalim trenerima i atletičarima koji su nastavili s dobrim rezultatima. Nadam se da ćemo svi zajedno nastaviti u pozitivnom tonu – rekla je u svojem prvom obraćanju predsjednica Kvarnera Ksenija Vizintin.


Kriza upravljanja


Zlatko Trobonjača i Karin Sluga jednoglasno su izabrani za nove potpredsjednike kluba umjesto Senke Frlić Kolovrat i Mladena Šćulca, koji su početkom lipnja podnijeli ostavke u Upravi kluba s Kantride koji je posljednja dva mjeseca tresla nezapamćena kriza upravljanja. Zbog razilaženja u mišljenjima klub je napustila direktorica Iva Florjančič, a Izvršni odbor, tijelo koje prema Statutu rukovodi klubom, ostao je na svega četiri od 13 članova. Nakon ostavki sada već bivšeg predsjednika Sušnja i njegovih prvih suradnika, Senke Frlić Kolovrat i Mladena Šćulca, na svoje funkcije u Izvršnom odboru ostavke su podnijeli i Tamara Mihalović, Petra Karanikić, Paula Vučković, Tibor Poganj, Janko Povše i Verica Mance.




U sastavu Izvršnog odbora, koji ima mandat do 29. studenoga 2024. godine, ostali su novoizabrani potpredsjednici Karin Sluga i Zlatko Trobonjača te Branislav Poznanović i Vesna Musulin, kojima su se sinoć jednoglasnim odlukama pridružili atletičar i trener Marin Premeru, skakačica udalj Klara Barnjak, član Akademije trčanja Kvarnera Ivan Dobrović, nekadašnji direktor Kvarnera Željko Komadina, Ana Turčić, menadžerica u hotelu Malin, polaznice Akademije trčanja Danijela Lenac i Sandra Ercegović, a u Izvršni odbor vratila se i Tamara Mihalović.


Zahvala Sušnju


– Veliko hvala Lucianu Sušnju koji je puno napravio za naš klub. Njegova riječ i savjet imaju težinu, a uvijek će dobro doći novoj Upravi i ljudima na terenu – poručio je predsjednik Skupštine Mladen Peršić.


Sinoćnjom Skupštinom Kvarner je dobio novo vodstvo kluba, koje se sada treba upisati u Ured za opću upravu PGŽ-a, nakon čijeg rješenja osobe za zastupanje, u ovom slučaju predsjednica Ksenija Vizintin i prvi potpredsjednik Zlatko Trobonjača, mogu napraviti prvi i najvažniji korak i isplatiti zaostalu plaću zaposlenicima kluba.