Biatlon

Krešimir Crnković i Anika Kožica ostali bez bodova na utrci u Oberhofu

Krešimir Crnković/Foto PIXSELL

Krešimir Crnković/Foto PIXSELL

Crnković nije imao dobar pucački dan, kao što je to bio slučaj u jučerašnjem sprintu, te je promašio čak sedam od 20 meta pa je s 38. mjesta, s kojeg je krenuo u utrku, na kraju završio kao 53.



OBERHOF Norveški biatlonac Endre Stroemsheim i Francuskinja Julia Simon pobjednici su dohvatnih utrka za Svjetski kup održanih u subotu u njemačkom Oberhofu, dok su hrvatski predstavnici Krešimir Crnković i Anika Kožica ostali bez bodova.


Crnković nije imao dobar pucački dan, kao što je to bio slučaj u jučerašnjem sprintu, te je promašio čak sedam od 20 meta pa je s 38. mjesta, s kojeg je krenuo u utrku, na kraju završio kao 53. u konkurenciji 56 biatlonaca koji su došli do cilja zaostavši pet minuta i 50.9 sekundi za pobjednikom.


Pobjedničko vrijeme 26-godišnjeg Endrea Stroemsheima u njegovoj prvoj pojedinačnoj pobjedi u Svjetskom kupu je iznosilo 33 minute i 4.2 sekunde, a imao je dva promašaja koja su mu se dogodila na zadnjem gađanju. Stroemsheim je do pobjede stigao s trećeg mjesta iz sprinta, a Norvežani su pokorili konkurenciju, jer su zauzeli prvih pet pozicija.




To djelomično mogu zahvaliti i pobjedniku sprinta Nijemcu Benediktu Dollu koji je na prva dva gađanja imao čak pet promašaja te je na kraju završio na 12. mjestu.


Uz Stoemsheima na pobjedničkom postolju se našao i Sturla Holm Laegreid, koji je opet bio drugi, kao i u sprintu, a treće mjesto je pripalo Johannesu Dale-Skjevdalu koji se do pobjedničkog postolja probio s 13. pozicije zahvaljujući brzom trčanju i samo jednom promašaju. Četvrtoplasirani Tarjei Boe je promašio tri mete, a njegov mlađi brat Johannes Thingnes Boe je imao četiri promašaja, od toga tri na zadnjem gađanju, što mu je odnijelo priliku da se bori za pobjedu pa se morao zadovoljiti petim mjestom.


U ukupnom redoslijedu za Veliki kristalni globus nije došlo do promjene. Vodeći je Johannes Thingnes Boe s 579 bodova, a Tarjei Boe je drugi s 496. Na treće mjesto se probio Storemsheim s 467 bodova. Krešimir Crnković je s jučerašnja tri boda na 74. poziciji.


Dramatičan je bio rasplet u konkurenciji biatlonki, a pobjednica je odlučena na zadnjem gađanju. Do tada vodeća Justine Braisaz-Bouchet je dvaput promašila, a njena sunarodnjakinja Julia Simon samo jednom te je s četvrtog gađanja prema cilju otišla s 10.6 sekundi prednosti. Prošlosezonska pobjednica Svjetskog kupa je stečenu prednost lakoćom zadržala i tako došla do svoje prve pobjede u ovoj sezoni, a ukupno devete u karijeri, iako je bila tek deseta u sprintu.


Još je veći skok napravila trećeplasirana Norvežanka Ingrid Landemark Tandrevold koja se probila na pobjedničko postolje, iako je startala 17., gotovo minutu nakon onih koje su bile najbolje u sprintu.


Hrvatska predstavnica Anika Kožica osvojila je 56. mjesto, zadnje među trkačicama koje su došle do cilja. Imala je četiri promašaja, a njen je zaostatak na kraju bio gotovo osam minuta (+7:58.2) za pobjednicom.


U Svjetskom kupu vodi Justine Braisaz-Bouchet s 592 boda, a druga je Tandrevold s 501 bodom. Simon se probila na peto mjesto s 438 bodova.


U nedjelju su u Oberhofu na rasporedu štafetne utrke.