Povijesni iskorak

KOP Opatija sudjeluje u Beču na prvom međunarodnom klupskom natjecanju u odbojci na pijesku

Ivan Volarić

Ivan Đorđević, igrač i sportski direktor KOP Opatije nekada je nosio dres opatijskog prvoligaša

Ivan Đorđević, igrač i sportski direktor KOP Opatije nekada je nosio dres opatijskog prvoligaša

Ponosni smo što smo se uspjeli organizirati u zimskom razdoblju, koji je uglavnom podređen dvorani, i omogućiti da Hrvatska ipak ima jednog predstavnika na ovom natjecanju - rekao je Ivan Đorđević, sportski direktor, trener i igrač KOP Opatije



RIJEKA Odbojkaši KOP Opatije, višestruki klupski prvaci Hrvatske u odbojci na pijesku, danas i sutra bit će dio povijesnog iskoraka za ovaj sport. Naime, prvi put pod okriljem MEVZA-e (Srednjoeuropska odbojkaška federacija) održat će se jedno klupsko međunarodno natjecanje u odbojci na pijesku. U Beču će se ogledati osam ekipa, Opatijci su u skupini s B zajedno s češkim Strahowom i Punk Teamom te mađarskim Strandroplabzasertom. U drugoj skupini su još dvije češke, jedna slovačka i jedna austrijska momčad. Opatijci neće put Beča u najjačem sastavu jer je većina članova trenutno zauzeta dvoranskom odbojkom.


– Ponosni smo što smo se uspjeli organizirati u zimskom razdoblju, koji je uglavnom podređen dvorani, i omogućiti da Hrvatska ipak ima jednog predstavnika na ovom natjecanju – rekao je Ivan Đorđević, sportski direktor, trener i igrač KOP Opatije.


Osim njega opatijske boje branit će Tonko Pavičević, Marko Babok, Josip Pribanić i Toni Bačić. Djevojke će svoje klupsko prvenstvo igrati u Ljubljani sredinom ožujka.




– Sve naše igračice imaju dvoranske obaveze pa nismo htjeli forsirati odlazak sa ženskom ekipom. No, KOP Žnjan je najavio odlazak pa će Hrvatska imati predstavnika – rekao je Đorđević.