Velika istraga

Kolumbijski biciklist Nairo Quintana pod istragom francuske policije, sumnja se na doping…

Nairo Quintana/Foto REUTERS

Nairo Quintana/Foto REUTERS

Pretražene su sobe Naira Quintane, njegovog brata Dayera i njihovog momčadskog kolege Winnera Anacone, kao i one u kojima su bili smješteni fizioterapeuti, a predmetom pretrage bila su i momčadska vozila



PARIZ Kolumbijski biciklist Nairo Quintana našao se na meti istrage francuske policije tijekom Tour de Francea, objavila je u ponedjeljak francuska agencija AFP pozivajući se na napise tjednika “Le Journal du Dimanche“.


Prema navedenom izvoru, djelatnici Središnjeg ureda za borbu protiv napada na okoliš i zdravlje građana su prošlu srijedu pretražili hotelske sobe u kojima su bili smješteni članovi momčadi Arkea-Samsic u mjestu Les Allues u blizini Meribela. Pretražene su sobe Pretražene su sobe Naira Quintane, njegovog brata Dayera i njihovog momčadskog kolege Winnera Anacone, kao i one u kojima su bili smješteni fizioterapeuti, a predmetom pretrage bila su i momčadska vozila, njegovog brata Dayera i njihovog momčadskog kolege Winnera Anacone, kao i one u kojima su bili smješteni fizioterapeuti, a predmetom pretrage bila su i momčadska vozila.


Menadžer momčadi Emmanuel Hubert potvrdio je navedene informacije, ali ih nije želio komentirati. Prema informacijama kojima raspolaže AFP, istraga nije usmjerena prema francuskoj momčadi, već prema glavnom vozaču Arkea-Samsica Nairu Quintani koji je ovogodišnji Tour de France završio na 17. mjestu zaostavši više od jednog sata za pobjednikom, Slovencem Tadejom Pogačarom.




AFP navodi da je pretraga provedena bez znanja Francuske antidopinške agencije te da se radi o preliminarnoj istrazi, što nije prvi takav slučaj na Tour de Franceu.


Naime, proteklih godina su provedena dva slična istražna postupka. Predmetom istrage 2017. bila je uporaba električnih motora u biciklima, ali je sud ove godine odbacio optužbe. Prošle se godine na udaru našla momčad Deceuninck-Quick Step, ali pretraga nije dovela do pokretanja istrage