Nije baš tako strogo

Kolinda se požalila na stroge epidemiološke mjere u Tokiju, a onda je sama bez maske sišla do teniskog terena

Portal Novi list

Bivša predsjednica sišla je s tribina kako bi osobno čestitala Ivanu Dodigu, Marinu Čiliću i Donni Vekić



TOKIO Kolinda Grabar Kitarović bodrila je hrvatske teniske predstavnike u Tokiju na putu prema pobjedama i to uživo – s tribina. Bivša hrvatska predsjednica članica je MOO-a i osvjedočeni prijatelj sporta, a posebno vatreni navijači svih hrvatskih sportaša i sportašica. Naravno da nije propustila mogućnost da kao članica Međunarodnog olimpijskog odbora otputuje u Tokijo i s praznih tribina bodri hrvatske predstavnike.


Kolinda se nakon odgledanih teniskih mečava javila uživo na televiziji N1 i upozorila na vrlo stroge epidemiološke mjere koje vladaju u Japanu za vrijeme Igara.


– Svako jutro se ovdje testiram, maske su obvezne, razmak od jedan metar, ne smijete razgovarati u liftovima i slično. Međutim, razumije to sve, to je pravo domaćina Japana, njihovo je pravo pobrinuti se za zdravlje, osigurati svoje državljane – rekla je Kolinda netom nakon što je sišla s tribina na teren, te čestitala Ivanu Dodigu i Marinu Čiliću, a prethodno je isto učinila i u slučaju Donne Vekić.




Doduše, pritom je iskoristila priliku i pristala na zajedničko fotografiranje. Jasno, bez zaštitnih maski.  I pritom je, naravno, nedvojbeno prekršila barem nekoliko strogih epidemioloških mjera koje su na snazi…


Usput, Japan je jedna od onih zemalja u kojem je procijepljenost na dosta niskoj razini. Sve govori podatak da je od 74 milijuna Japanaca potpuno cijepljeno tek njih 29,4 milijuna ili 23 posto ukupnog stanovišta.