Posebne mjere

Klubovi su dužni svaku utakmicu prijaviti županijskom Stožeru civilne zaštite

Portal Novilist.hr

Utakmica između Rijeke i Intera je normalno odigrana prošloga utorka pred nešto više od 3000 navijača/V. KARUZA

Utakmica između Rijeke i Intera je normalno odigrana prošloga utorka pred nešto više od 3000 navijača/V. KARUZARIJEKA Sportski klubovi iz Primorsko-goranske županije dužni su svaku utakmicu, odnosno javno okupljanje prijaviti Stožeru civilne zaštite Primorsko-goranske županije koje će procijeniti da li će se taj događaj zbog mogućnosti širenja koronavirusa odgoditi ili će se ipak održati. Prenosimo u cijelosti dopis kojega su dobili svi klubovi u gradu i okolici:


“Poštovani,


S obzirom da vaše ustanove, trgovačka društva i udruge organiziraju događanja s javnim okupljanjima, u nastavku dostavljam uputu kako postupiti 5 do max. 7 dana prije događanja u kontekstu procjene da li događanje održati ili odgoditi zbog pojave korona virusa u RH i PGŽ.
Za događanja u zatvorenom prostorima, potrebno je uputiti dopis sa zahtjevom za procjenu mailom na Stožer civilne zastite PGŽ, na adrese [email protected], c/c [email protected].


Zajtjev mora sadržavati sljedeće informacije:


– gdje se događanje održava 


– koliko se ljudi očekuje 


– iz kojih krajeva očekujete posjetitelje, s posebnim naglaskom na činjenicu da li se očekuju posjetitelji iz rizičnih područja (pratiti procjenu rizičnih područja u RH i u svijetu). 


Stožer će odgovoriti i dati procjenu u kratkom roku (dan, dva).


Kod organizacije događanja na otvorenom voditi računa o nadležnosti MUP-a, koji u tom slučaju također daje procjenu za održavanje događanja.


Upit nije potrebno poslati ranije jer se takve procjene donose na temelju procjene trenutne situacije.


Ukoliko Stožer na razini PGŽ ili RH u međuvremenu donese neku drugu odluku, informacija će vjerovatno biti javno objavljena i dostupna ili ćemo vam je dostaviti.”, stoji u dopisu.