Jedriličarska regata

Kljaković Gašpić uz pomoć bure do naslova pobjednika na trećoj regati CRO Melges 24 serije održanoj ispred Opatije

Valentina Prokić

Jedrilo je rekordnih 15 posada



OPATIJA Rekordnih 15 posada iz Hrvatske i Slovenije, sjajno jedrenje po jakoj buri i pobjeda posade Universitas Nova u sastavu Ivan Kljaković Gašpić, Mia Kljaković Gašpić, Marin Golem, Šime Markić i Filip Miroić obilježili su treću regatu ovogodišnje CRO Melges 24 serije koja se jedrila u Opatiji u organizaciji YC Croatia.


Prvi je dan apsolutno obilježila posada Universitas Nove koja je s tri pobjede odnijela titulu kraljice kvarnerske bure. Ivan Kljaković Gašpić maestralno je plesao regatnim poljem ispred pobjednika prve dvije regate ovogodišnje CRO Melges 24 serije, Panjića Luke Šangulina, i Point Onea za čijim je kormilom bio Karlo Kuret. Drugi je dan bura još pojačala, u četvrtom je jedrenju pobjeda pripala posadi Matarana 24, a u petom jedrenju koje je regatni odbor skratio zbog prejakog vjetra najbolja je bila posada Panjića.


– Cro Melges 24 Cup iz regate u regatu dokazuje kako je trenutačno najbolja jedriličarska serija u Hrvatskoj po svim aspektima, od konkurencije, preko atmosfere do organizacije. U Opatiji smo imali odlične uvjete na moru, ova bura bila je pravi test svih naših jedriličarskih znanja i spremnosti posada, a posebno smo sretni jer nam je ovo prva ukupna pobjeda u Cro Melges seriji – rekao je bivši proslavljeni jedriličar u klasi Finn i projekt menadžer ACI Saila Ivan Kljaković Gašpić.




U Corinthian skupini najbolji je bio Mataran 24. CRO Melges24 Cup jedri se uz partnerstvo specijalne bolnice Medico, Sailing Pointa i One Sailsa, a iduća regata jedri se u Rovinju od 1. do 3. travnja koji je domaćin prvog natjecanja europske Melges 24 jedriličarske serije.