Ambiciozna Belgijanka

Kim Clijsters najavila: “Nisam se vratila zbog jedne godine. Plan je igrati i nakon toga”

Hina

Kim Clijsters/Foto REUTERS

Kim Clijsters/Foto REUTERS



NEWPORT Belgijska tenisačica Kim Clijsters, koja je ove godine po drugi put reaktivirala svoju profesionalnu karijeru, a 8. lipnja će proslaviti 37. rođendan, odlučna je nastaviti ono što je započela, bez obzira na pandemiju bolesti Covid-19 koja je zaustavila sva teniska natjecanja.


“Nadam se da ćemo moći igrati još ove sezone. No, čak i da ne bude tako, planiram nastaviti igrati”, izjavila je nekadašnja najbolja tenisačica svijeta i članica Međunarodne teniske kuće slavnih od 2017. u razgovoru za ovu instutituciju u koju je ove godine trebao biti uvršten i Goran Ivanišević, ali će na inauguraciju morati pričekati do sljedeće godine.


“Uvijek sam motivirana. Želim biti spremna za US Open, ako će ga biti. Bilo bi fantastično vratiti se na stadion Arthur Ashe, ali bila bih sretna i da zaigram na terenu broj 18”, rekla je popularna Belgijanka, majka troje djece, koja je tri od svoja četiri Grand Slam trofeja osvojila u New Yorku, gdje je slavila 2005., 2009. i 2010., a 2011. osvojila i Australian Open.




Clijsters se vratila tenisu na turniru u Dubaiju, gdje je u prvom kolu poražena od Španjolke Garbine Muguruze. Prije prekida sezone odigrala je još jedan meč, na turniru u meksičkom Monterreyu, gdje je bolja od nje bila Britanka Johanna Konta.


“Nisam se vratila zbog jedne godine. Plan je igrati i nakon toga. Važno je uživati u onome što radiš”, rekla je Clijsters.