Motorshow Poreč 2024.

Karlo Pelicar najbrži u Poreču, Mateo Ivošević treći na “generalki”

Miroslav Krpan

Karlo Pelicar/Foto M. KRPAN

Karlo Pelicar/Foto M. KRPAN

Vrsaranin Karlo Pelicar u tri vožnje gotovo je dvije sekunde bio brži od državnoga prvaka Danijela Šimunovića



POREČ  Na gradskom parkiralištu Žatika u Poreču održano je treće natjecanje PH-a u kronometar vožnjama u okviru dvodnevne manifestacije 9. Motorshow Poreč 2024. u organizaciji Autokluba Poreč motorsport i AKOK Skok racing 1993. U bodovanju državnoga prvenstva, ali i Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a, odnosno Prvenstva Auto i karting saveza Istre, sudjelovalo je 54 vozačica i vozača iz 13 klubova, dok je još 16 sudionika objedinilo promotivno Prvenstvo Istarske rivijere.


Najboljim vremenima već od treninga pa tijekom sve tri bodovne vožnje, iskazao se ukupni pobjednik, mladi Vrsaranin Karlo Pelicar (AKOK Skok racing 1993), koji je u Citroenu AX bio uspješniji za 1,864 sekunde od aktualnog državnog prvaka iz 2023. godine i dvostrukog pobjednika s otvaranje sezone u Taru prije dva tjedna, Zagrepčanina Danijela Šimunovića (Peugeot 106) iz AKK Fly with Kolman Zagreb. Pelicar je u drugoj vožnji ostvario i najbolje vrijeme dana od 1:15,694 minute na improviziranoj stazi Žatika dugoj 480 metara.


Do trećeg mjesta »generalke« stigao je Mateo Ivošević (Karting klub Rijeka) u Hondi Civic. Lina Cukrov (Citroen Saxo), mlada vozačica AKOK Skok racing 1993, još je jednom dokazala da se osim pobjede među 16 juniora i konkurencije vozačica ravnopravno može nositi i s iskusnijim muškim kolegama unutar klase i generalke. Uz Pelicara i Šimunovića kao treća se popela na pobjedničko postolje najbrojnije klase Sport do 1600 ccm.




U konkurenciji juniora druga je bila Erika Marija Kušić (AK Klek Ogulin, Peugeot 106), a trećim je mjestom iznenadio Ogulinac Eric Stipetić (Honda Civic). Postolje vozačica su treći puta ove sezone ispunile Lina Cukrov, Erika Marija Kušić i Porečanka Sumeja Maksuti (AKOK Skok racing 1993, Citroen Saxo).


Ekipni trijumf proslavili su članovi višestrukog prvaka, pazinskog Istra racing teama, ovoga puta s deset bodova više od AKK Fly with Kolman Zagreb. Do trećeg mjesta stigla je ekipa AK Klek Ogulin.


Ukupni pobjednik Prvenstva Istarske rivijere je Marko Pulin u atraktivnoj Zastavi 750, dok je četvrtim mjestom ukupnog poretka svoju vrhunsku vožnju potvrdila mlada Porečanka Julija Milokanović (Ford Fista ST), pobjednica u konkurenciji vozačica i juniora.