Skijaški skokovi

Kamil Stoch napustio turneju Četiri skakaonice, natjecanje u Innsbrucku odgođeno zbog prejakog vjetra

Hina

Kamil Stoch/Foto REUTERS

Kamil Stoch/Foto REUTERS

Po drugi put u povijesti Novogodišnje turneje otkazano je natjecanje i to ponovno u Innsbrucku, u kojem je 2008. godine također vjetar otkazao natjecanje



INNSBRUCK  Natjecanje Svjetskog kupa u skijaškim skokovima na Novogodišnjoj turneji u Innsbrucku otkazano je zbog jakog vjetra, priopćili su austrijski organizatori.


Nakon puno odgoda, vjetar je bio prejak, pa je otkazana i probna serija, a kako se vjetar nije smirivao žiri je odlučio da skokova danas neće biti u Innsbrucku.


Po drugi put u povijesti Novogodišnje turneje otkazano je natjecanje i to ponovno u Innsbrucku, u kojem je 2008. godine također vjetar otkazao natjecanje. Tada je turneja završila s dva natjecanja u Bischofshofenu, a tako će vjerojatno biti slučaj i s ovim izdanjem.




Innsbruška skakaonica Bergisel jedina nema sustav reflektora, pa nije moguće održati kasnopopodnevno natjecanje.


U Bischofshofenu bi Japanac Ryoyu Kobayashi mogao s još dvije pobjede po drugi put postati pobjednik na sve četiri skakaonice.


Turneju je, nakon niza loših rezultata, napustio poljski skijaš-skakač Kamil Stoch koji je ujedno branitelj naslova na turneji.


Na prva dva natjecanja, u Oberstdorfu i Garmischu, Poljak nije bio među skakačima koji su dijelili bodove, a u Innsbrucku je zapeo već u kvalifikacijama.


„U ovom trenutku njemu treba trening. I to puno treninga“, izjavio je Adam Malysz, direktor poljske reprezentacije koji je 2001. godine slavio na ovom natjecanju.