CRO Race

Jonasu Vingegaardu treća etapa CRO Racea nakon što je u posljednjim metrima završnog uspona pretekao Škota Onleya

Hina

Jonas Vingegaard/Foto REUTERS

Jonas Vingegaard/Foto REUTERS

Vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao je pobjednik prve dvije etape, Talijan Jonathan Milan (Bahrain Victorious) sa sekundom ispred drugoplasiranog Vingegaarda



PRIMOŠTEN  Pobjednik ovogodišnjeg “Tour de Francea” Danac Jonas Vingegaard, član momčadi Jumbo-Visma, pobjednik je treće etape biciklističke utrke CRO Race vožene od Sinja do Primoštena u dužini od 157 kilometara.


Vingegaard je u posljednjim metrima iznimno strmog uspona prema svetištu Gospe od Loreta uspio preteći Škota Oscara Onleya (DSM) koji je zauzeo drugo mjesto, dok je treći s dvije sekunde zaostatka ciljem prošao Slovenac Matej Mohorič (Bahrain Victorious).


“Finiš je bio izrazito zahtjevan i morao sam gotovo čitavo vrijeme biti u sjedalu da mi ne bi gume proklizale. Nisam siguran da bih mogao ostvariti ukupnu pobjedu, još je puno etapa pred nama. Uvijek je lijepo ostvariti pobjedu na kraju sezone jer to daje dodatni podstrek za pripremu nove”, rekao je Vingegaard.




Nedugo nakon starta u Sinju na čelu utrke izdvojilo se sedam vozača, Hrvat Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic), Bošnjak Vedad Karić (Meridiana Kamen), Britanac Mark Christian (Eolo-Kometa), Slovenac Tilen Finkšt (Adria Mobil), Poljak, Tobiasz Pawlak (HRE Maszowsze Serce Polski), Talijan Manuele Tarozzi (Bardiani-CSF-Faizane) i Švicarac Matthias Reutimann (Vorarlberg). Oni su imali najveću prednost od dvije i pol minute te su “pokupili” bonifikacije na sva tri prolazna cilja tijekom etape.


U Splitu je prvi bio Pawlak ispred Finkšta i Tarozzija, prilikom prvog prolaska kroz Primošten Karić ispred Pawlaka i Finkšta, a u Šibeniku Reutimann ispred Tarozzija i Finkšta.


Četvrta etapa, 219 kilometara duga dionica od Biograda na Moru do Crikvenice vozit će se u petak


No, glavni cilj Pawlaka i Potočkog, koji su ušli u bijeg u namjeri da osvoje bodove na brdskom cilju Draga u borbi za zelenu majicu za najboljeg penjača, nije ostvaren. Oni i ostali bjegunci uhvaćeni su prije toga pa je bodove u borbi za najboljeg penjača na Dragi osvojio Francuz Alexis Guerin (Vorarlberg) ispred Nizozemca Toma Wirtgena (Bingoal Pauwels Sauces WB) i Austrijanca Rainera Kepplingera (Hrinkow).


Ipak, najatraktivniji dio etape uslijedio je u posljednjem kilometru kada je pred biciklistima bio vrlo strm uspon prema Gospi od Loreta koji svojim najvećim dijelom nije asfaltiran. U takvim uvjetima najbolje se snašao Vingegaard i u svojoj prvoj utrci nakon “Toura” upisao još jednu pobjedu.


Vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao je pobjednik prve dvije etape, Talijan Jonathan Milan (Bahrain Victorious) sa sekundom ispred drugoplasiranog Vingegaarda, odnosno pet sekundi ispred trećeg Onleya. Milan je ostao vodeći u redoslijedu za plavu majicu koja se dodjeljuje za vozača najboljeg po bodovima te bijelu majicu za najboljeg mladog vozača, dok je zelenu majicu za najboljeg penjača preuzeo Onley.