WTA Rim

VIDEO Jelena Ribakina i Anhelina Kalinina izborile finale Rima, Ukrajinka odbila pružiti ruku poraženoj Ruskinji

Hina

Anhelina Kalinina/Foto REUTERS

Anhelina Kalinina/Foto REUTERS

Kalinina je postala najniže rangirana finalistica rimskog turnira u posljednjih 37 godina



RIM Kazahstanska predstavnica Jelena Ribakina (WTA – 6.) i ukrajinska tenisačica Anhelina Kalinina (WTA – 47.) izborile su mjesto u današnjem finalu WTA 1000 turnira u Rimu.


Kalinina je u prvom polufinalu svladala Ruskinju Veroniku Kudermetovu (WTA – 12.) sa 7-5, 5-7, 6-2, a potom je Ribakina sa 6-2, 6-4 svladala Latvijku Jelenu Ostapenko (WTA – 20.).


Drugo polufinale je prekinula kiša u drugom setu, kad je Ostapenko zaprijetila povratkom i povela sa 4-2. Međutim, kad su se tenisačice vratile na teren, aktualna wimbledonska pobjednica je nanizala četiri gema i izborila mjesto u svom trećem ovogodišnjem finalu na turnirima WTA 1000 serije.


Bez pozdrava



Ukrajina Kalinina nakon pobjede nad Ruskinjom Kudermetovom pružila je ruku nakon meča samo sutkinji. Okrenula je leđa ruskoj suparnici, izostao je uobičajeni stisak ruke. Kalinina je to objasnila ljubavlju prema domovini koja je žrtva ruske agresije.


Video te situacije možete pogledati OVDJE.

Ribakina je trijumfirala u Indian Wellsu, a izgubila je finale u Miamiju. U Rimu će igrati u svom četvrtom ovogodišnjem finalu, a ukupno 14. u karijeri, u kojem će tražiti svoj peti naslov.


Kalinina je postala najniže rangirana finalistica rimskog turnira u posljednjih 37 godina, a ovo će joj biti drugo finale u karijeri. Ukrajinka još uvijek čeka na premijerni naslov.


U njihovom jedinom dosadašnjem meču, prošle godine u američkom Charlestonu, Kalinina je slavila u tri seta.