Regata

Jedrilica Damaco pobjednik “ekstremne” regate Susak za dvoje, Ivica Kostelić sedmi

Marina Kirigin

Ivica Kostelić i Petra Kliba/Ma. KIRIGIN

Ivica Kostelić i Petra Kliba/Ma. KIRIGIN

Prvoplasirani, Hrvoje Petrović i Niki Keser, regatu su završili za sedam sati i 49 minuta, a 50 minuta iza njih ciljem je prošla posada Fly 5



IČIĆI  Jedrilica Damaco (JK Neverin, Čavle) najbrži je brod i pobjednik po svim premjerima drugog izdanja regate Susak za dvoje i Susak za posade. Navigacijska regata koja se održavala tijekom noći sa subote na nedjelju jedrila se na skraćenoj, 50 milja dugoj ruti od Ičića do svjetionik Zaglav i natrag do liburnijske obale zbog jake bure. Naime, u subotu je zbog orkanskog vjetra bio odgođen jutarnji start regate koja se trebala voziti od Ičića do otoka Suska i natrag. Tijekom dana čekalo se da padne vjetar, a što se dogodilo u večernjim satima. Međutim, intenzitet je i dalje bio vrlo jak pa su se jedriličari upustili u noćnu, ekstremnu jedriličarsku avanturu.


Prvoplasirani, Hrvoje Petrović i Niki Keser, regatu su završili za sedam sati i 49 minuta, a 50 minuta iza njih ciljem je prošla posada Fly 5 za čijim je kormilom bio Matulja iz Fly Sailing Cluba (Porozina). Treće mjesto pripalo je posadi Ariela (Jurčić, Kinkela – JK Opatija) kojoj je trebalo 8 sati i 53 minute da završi regatu.


– Od dvadeset i tri prijavljene posade deset ih je odustalo već prije starta regate zbog orkanske bure. Nakon večernjeg starta, koji je dan u 20 sati, 13 jedrilica krenulo je put Zaglava od kojih je osam uspjelo završiti regatu koja je zbog naleta bure jačine do 40 čvorova bila na granici regularnosti. Koliko je regata bila zahtjevna govori i izjava sudionika regate Ivice Kostelića po završetku jedrenja, a koji je rekao kako mu je ova doza adrenalina dovoljna za narednih pola godine – kazao je organizator i sudionik regate Mladen Babac iz Yacht cluba Croatia.




Ivica je sa iskusnom jedriličarkom Petrom Klibom imao sedmo vrijeme regate.