Pripreme u prosincu

Izbornik vaterpolske reprezentacije objavio širi popis kandidata za nastup na EP-u u Dubrovniku i Zagrebu

Hina

Izbornik Ivica Tucak/Foto REUTERS

Izbornik Ivica Tucak/Foto REUTERS

Na popisu se nakon nešto više od dvije godine odnosno prvi put nakon Olimpijskih igara u Tokiju nalazi i centar Luka LončarZAGREB Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak objavio je u srijedu širi popis od 20 igrača koji će kandidirati za nastup na Europskom prvenstvu u Dubrovniku i Zagrebu (4. – 16. siječnja 2024.).


Na popisu se nakon nešto više od dvije godine odnosno prvi put nakon Olimpijskih igara u Tokiju nalazi i centar Luka Lončar.


Planirano je da se hrvatska reprezentacija priprema u Zagrebu, od 9. do 23. prosinca, s tim da bi posljednjih pet dana priprema, od 17. do 23. prosinca, doputovala i reprezentacija SAD s kojom će onda Barakude sparirati, odnosno održati nekoliko zajedničkih treninga.
Popis:


VRATARI: Marko Bijač (Olympiacos), Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje), Mate Anić (Jadran)


CENTRI: Josip Vrlić (Jadran), Ivan Krapić (Noisy-le-Sec), Luka Lončar (Olympiacos), Antonio Dužević (Jadran)


BRANIČI: Rino Burić (Jug Adriatic osiguranje),  Matias Biljaka (Jadran), Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje), Marino Čagalj (Jadran), Andrija Bašić (Waspo 98 Hannover)


NAPADAČI: Konstantin Harkov (Jadran), Filip Kržić (Jug Adriatic osiguranje), Franko Lazić (Jug Adriatic osiguranje), Zvonimir Butić (Jadran), Ante Vukičević (Marseille), Luka Bukić (Jadran), Jerko Marinić Kragić (Jadran),  Loren Fatović (Jadran)