David Burburan

Izbornik “malih barakuda” nakon četvrtog mjesta u Europi: “Vjerujem u ove igrače, jako sam zadovoljan ovom generacijom”

Valentina Prokić

Izbornik David Burburan s reprezentativcima iz Primorja EB

Izbornik David Burburan s reprezentativcima iz Primorja EB

Ukupni dojam je dobar, naravno da porazi peku i da nije lako, ali predstavili smo i zemlju i našu školu vaterpola u stvarno dobrom svjetlu - rekao je izbornik



RIJEKA Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 15 godina s Europskog prvenstva u Portugalu vratila se ipak bez medalje. Nakon poraza od Španjolske za ulazak u finale, u susretu za treće mjesto Male Barakude poražene su od Grčke.


– Nedostajalo je više iskustva. Za ovu generaciju ovo je prvo ozbiljno natjecanje, a ja sam tu da ih pomognem odgajati i spremati za sportsku karijeru, ugrađivati u njih osjećaj pripadnosti i razvijati kult reprezentacije, ponašanja, discipline i taktike. Koliko smo bili blizu bronce, toliko smo možda bili i daleko, ali kvaliteta će se sve više dizati. Vjerujem u svakog od njih jer mi gradimo priču ne samo za jedno natjecanje, jer oni će iduće godine igrati i na Svjetskom prvenstvu gdje smo se kvalificirali zahvaljujući plasmanu među četiri prvoplasirane momčadi – rekao je izbornik David Burburan, koji ima samo riječi hvale za svoje izabranike.


– Doista sam jako zadovoljan ovom generacijom. Ukupni dojam je dobar, naravno da porazi peku i da nije lako, ali predstavili smo i zemlju i našu školu vaterpola u stvarno dobrom svjetlu. Biti među četiri nije mala stvar. Postavili smo sustav koji funkcionira i koji su djeca prihvatila te smo ih pripremili za veliko natjecanje koje je na kraju dobro odrađeno.




Među reprezentativcima su i četvorica igrača Primorja EB Gabrijel Burburan, Viktor Tončinić, Duje Tomić i Mauro Dipić.


– Nikada ne ističem igrače pojedinačno, svi oni igraju za reprezentaciju i boje kluba nisu važne. Cijela reprezentacija je na ponos svojim klubovima, gradovima, a posebno roditeljima kojima hvala na podršci koju im daju. Svako tko je u reprezentaciji zna da je izabran jer sam vjerovao u njega i u njegovu kvalitetu. Stvarno mogu reći da su dečki dobri od prvog do zadnjeg i ponosan sam na njih – zaključio je izbornik David Burburan.