Ivica Tucak

Izbornik hrvatskih vaterpolista nakon poraza od Crne Gore: “Neke golove smo jednostavno poklonili suparniku…”

Portal Novi list

Ivica Tucak/Foto REUTERS

Ivica Tucak/Foto REUTERS

Mislim na 2-3 gola s vanjskih pozicija. To je manjak koncentracije, ali to se u ovakvoj utakmici ne smije jednostavno dogoditi - tvrdi TucakRIJEKA Izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak ovako je doživio poraz od Crne Gore u Debrecenu:


– Jedan od razloga je što smo neke golove jednostavno ‘poklonili’ suparniku. To je nedopustivo u ovakvoj utakmici. Mislim na 2-3 gola s vanjskih pozicija. To je manjak koncentracije, ali to se u ovakvoj utakmici ne smije jednostavno dogoditi. Vidljivo je da nam nedostaje još igre, utakmica, dosta igrača je od idealne forme i da kao momčad imamo još dosta rezerve. Naravno, nije sve baš tako crno jer bilo je i jako dobrih poteza, s nekim stvarima možemo biti izuzetno zadovoljni, ali generalno gledano razlog poraza je u nekim olako primljenim golovima. U dva smo se navrata s igračem manje i obranili, a onda iz odbijenih lopti primili golove. Jednom na ‘skok-stativu’, drugi put šut Ivovića – naglašava izbornik Tucak.


Ono što su iz hrvatskog tabora stalno naglašavali prije polaska u Mađarsku jest značaj Debrecena koji prvenstveno nudi tri vrlo jake utakmice. Uostalom, već u subotu kao sljedeći suparnik nas čeka Mađarska.
– Dosta je još posla ispred nas, ništa ovaj rezultat u tom pogledu bitnije ne mijenja. Štoviše, nama se vremenski gledano, sam završni turnir Svjetske lige i ne uklapa savršeno (26. lipnja – 2. srpnja), tako da ne žalimo specijalno, ali zato moramo izvući pouke za malo više koncentracije. Uvjeren sam da do Rotterdama možemo biti puno bolji – kaže Tucak.


S kojim dijelovima igre ste zadovoljni?


– Vidi se poboljšanje u pozicijskom napadu s vanjskim šutem, to me jako raduje, ali itekako i tu ima još puno prostora za napredak. Poboljšanje u odnosu na EP u Budimpešti prije godinu dana. Bilo je nekoliko krasnih golova s vanjskih pozicija, a na tomu moramo i inzistirati. Igrača više moramo malo više poraditi. Nužna nam je veća pokretljivost u prvoj liniji, puno više kretnje. Često nam se zna dogoditi da smo dosta vodoravno poredani u toj tzv. prvoj liniji, to ne smijemo dopustiti. Obrana s igračem manje je generalno zadovoljavajuća. Zato velim da će nam ukupno tri utakmice u Debrecenu biti od velike koristi, a onda slijedi i rad nakon ovog turnira. Dogovorili smo i sparing s Amerikancima prije odlaska u Rotterdam – zaključio je  Tucak.