Davis Cup

Izbornik hrvatske reprezentacije uoči polufinala: “Koga god Australci stave u momčad bit ćemo spremni”

Hina

Marin Čilić i Vedran Martić/Foto REUTERS

Marin Čilić i Vedran Martić/Foto REUTERS

Polufinalni susret između Australije i Hrvatske igra se sutra s početkom od 16 sati



MALAGA  Već smo se okrenuli prema Australcima i koga god stave u momčad bit ćemo spremni, izjavio je u četvrtak u Malagi izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić.


Hrvatska se u srijedu plasirala u polufinale Davis Cupa pobijedivši sa 2-0 Španjolsku nakon što je  u prvom dvoboju Borna Ćorić (ATP – 26) svladao Roberta Bautistu Aguta (ATP – 21.) sa 6-4, 7-6 (4) za jedan sat i 56 minuta, a onda u dvoboju najbolje rangiranih tenisača svojih reprezentacija Marin Čilić (ATP – 17.) sa 5-7, 6-3, 7-6 (5) pobijedio Pabla Carrena Bustu (ATP – 13.) nakon tri sata i 13 minuta iscrpljujuće borbe.


“Znate kako je to u sportu, to je sada iza nas, kada smo se spremali za Španjolce, pripremali smo se da ih pobijedimo. Sada smo se već okrenuli prema Australcima, danas su na rasporedu treninzi i sutra meč”, kazao je Martić, osvrnuvši se na jučerašnji dan.




“Ti teški trenuci se događaju u svakom meču kada se rezultat lomi. Naravno, najčešće bolji igrači dobivaju te teške mečeve. Jučer su se naši pokazali boljima i dobili su ta dva breaka”, rekao je Martić.


Na pitanje što očekuje od Australaca sutra, Martić je istaknuo kako su njegovi igrači spremni na bilo koga od australskih tenisača.


“To još ne znamo. Prvi meč je igrao (Jordan) Thompson. Neki u našem timu misle da će opet biti Thompson, ali Kokkinakis je isto dobar igrač, ima odličan servis. Bit ćemo spremni i za jednog i za drugog pošto se  sastav momčadi objavljuje sat vremena prije meča. Pokušat ćemo pobijediti”, zaključio je.


Polufinalni susret između Australije i Hrvatske igra se sutra s početkom od 16 sati.