Davis Cup

Izbornik Davis cup reprezentacije zamjenu za Marina Čilića prijavit će sat vremena prije ždrijeba

Hina

Vedran Martić i Borna Ćorić/Foto REUTERS

Vedran Martić i Borna Ćorić/Foto REUTERS

Izvlačenje će biti održano s početkom podne u Muzeju grada Rijeke



ZAGREB Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić sutra će prije izvlačenja parova za susret protiv Austrije morati odlučiti kojeg će od trojice tenisača – Nine Serdarušića, Mila Poljička i Dine Prižmića – prijaviti umjesto ozlijeđenog Marina Čilića.


“Čekat ćemo do petka. Rok za prijavu je do sat vremena prije ždrijebanja. Mi treniramo, pripremamo se i spremni ćemo dočekati susret”, kaže Martić. Izvlačenje će biti održano s početkom podne u Muzeju grada Rijeke.


Ulaznica za susret, prema posljednjim informacijama, više nema, što znači da će dvorana Zamet biti puna, a to bi moglo donijeti dodatni vjetar u leđa hrvatskim tenisačima.




“Lijepo je igrati pred svojom publikom. Posljednji put to se dogodilo prije tri godine protiv Indije u Zagrebu. Ljudi u Rijeci očito vole tenis, dvorana je rasprodana i očekujemo veliku podršku s tribina”, dodao je, osvrnuvši se na formu svojih igrača.


“Nadamo se da će mogućnosti biti dovoljne za pobjedu nad Austrijom. To je u ovom trenutku najvažnije, da pobijedimo i kvalificiramo se za daljnje natjecanje. Nadam se da će se do tada i Marin Čilić oporaviti od ozljede i ponovno priključiti reprezentaciji”, nastavio je Martić, dsodajući kako dobro poznaje austrijske tenisače.


“Sve igrače poznajem, uključujući parove. Dominica Thiema poznajem jako dobro, u dobrim smo odnosima i znamo se s profesionalnih turnira. Dennisa Novaka također, samo Rodionova ne toliko, jer nastupa na ATP Challengerima. Čeka nas jako težak suparnik, od Thiema možemo očekivati da će dati sve od sebe za Austriju. Novak je u dobroj formi, nedavno je osvojio jedan ATP Challenger i na još jednom igrao u polufinalu. Rodionov je ljevoruk, neugodan. Ne znam za koga će se odlučiti izbornik, ali u paru očekujemo Lucasa Miedlera i Alexandera Erlera”, zaključio je hrvatski izbornik.


U subotu, prvog dana susreta, prvi meč se igra od 14 sati, a na rasporedu su dva pojedinačna meča. U nedjelju će u 13 sati program početi okršajem parova, nakon čega slijede dva pojedinačna meča.