EP u boksu

Izbornik boksačke reprezentacije objavio popis kandidata za EP U-22, pozvan je i jedan riječki boksač

Hina

Fotografija je ilustrativne prirode/Foto AIBA

Fotografija je ilustrativne prirode/Foto AIBA

Budući da je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore U-22 proteklog vikenda u Zadru bilo i kriterijsko za sastav reprezentacije za Poreč, izbornik je odlučio na Europsko prvenstvo prijaviti devet novih državnih prvaka



ZAGREB Izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Kristijan Hodak objavio je popis hrvatskih boksača za nastup na Europskom prvenstvu za seniore i seniorke U-22 koje će se održati u Poreču od 11. do 24. ožujka.


Budući da je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore U-22 proteklog vikenda u Zadru bilo i kriterijsko za sastav reprezentacije za Poreč, izbornik je odlučio na Europsko prvenstvo prijaviti devet novih državnih prvaka za seniore do 22 godine: Patrik Licul (BK Pula, -60kg), Deni Alagić (BK Metalac, -63.5kg), Alen Ahmetović (BK Nokaut, -67kg), Noa Ježek (BK Titan Gym, -71kg), Gabrijel Veočić (BK Brod, -75kg), Petar Leskur (BK Grom,-80kg), Marko Ramljak (BK Rijeka, -86kg), Jan Morović (BK Torcida, -92kg), Josip Ćorić (BK Joker, +92kg).


“Svi ti dečki svojim angažmanom i nastupom na Prvenstvu Hrvatske u Zadru pokazali su da zaslužuju mjesto na Europskom prvenstvu do 22 godine u Poreču. Neki su i više nego ugodno iznenadili onime što su pokazali na državnom prvenstvu i koliko su napredovali. Imamo vrlo kvalitetne dečke koji se mogu nositi s europskom konkurencijom i jedini minus im je, s izuzetkom već afirmiranog i dokazanog Gabrijela Veočića, nedostatak iskustva i broj jakih mečeva na međunarodnoj sceni. Ne sumnjam da će taj manjak iskustva nadoknaditi srčanošću i motiviranošću što brane hrvatske boje na Europskom prvenstvu u našoj zemlji. Uz malo sreće u ždrijebu, možemo vjerovati u lijepe vijesti iz Poreča. Nikome ne stvaramo pritisak, a normalno je da svi želimo najviše i nadamo se da naši mladići uđu u borbe za medalje”, rekao je Hodak.




Europsko prvenstvo u Poreču bit će otvoreno u subotu, 12. ožujka 2022., a borbe su na rasporedu od nedjelje, 13. ožujka 2022. godine. Očekuje se ukupno više od 500 sudionika iz četrdesetak europskih zemalja.