Australian Open

Iz Australije tvrde da ne ucjenjuju Novaka Đokovića: “Tenisači moraju biti odgovorni”

Hina

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Ako ste tenisač ili bilo koji drugi sportaš koji dolazi kod nas, onda također imate odgovornost prema zajednici u koju ste dobrodošli - rekao je Martin Pakula, ministar sporta savezne države Viktorija



MELBOURNE Sve više napetosti dobiva priča o tome hoće li najbolji svjetski tenisač Novak Đoković zaigrati na prvom Grand Slam turniru, Australian Openu u Melbourneu.


Iz Australije su jasno dali do znanja svim tenisačicama i tenisačima da će u Melbourneu moći nastupiti jedino ukoliko ranije obave potpuno cijepljenje na COVID-19. U epicentru priče je Đoković koji je cijelo vrijeme žestoki protivnik cijepljenja, no na tom turniru postoji i veliki ulog za njega.


Lovi jubilarnu desetu titulu pobjednika na Australian Openu te 21. Grand Slam naslov u karijeri, čime bi se za jednu titulu odvojio od velikih rivala Rafaela Nadala i Rogera Federa.




U tu priču se prije nekoliko dana upleo i Novakov otac Srđan koji je, između ostaloga, naveo kako je tamošnji stav „ucjena spram Đokovića“. Vrlo brzo je dobio i odgovor od strane domaćina turnira.


„Ako ste tenisač ili bilo koji drugi sportaš koji dolazi kod nas, onda također imate odgovornost prema zajednici u koju ste dobrodošli. Stoga još jednom molimo sve teniske zvijezde da se pridržavaju mjera koje vrijede za sve stanovnike ili posjetitelje Viktorije. To nije nikakva ucjena, već protokol za sigurnost našeg društva“, rekao je Martin Pakula, ministar sporta savezne države Viktorija gdje će se i održati Australian Open.


Turnir u Melbourneu se igra od 17. do 30. siječnja iduće godine, a Đoković, ili bilo tko drugi, ima i opciju da kao necijepljena osoba dođe u Melbourne, ali i pritom prvo provede četrnaest dana u karanteni, što su iz njegovog stožera odmah odbacili kao mogućnost.