ATP Pune

Ivu Karlovića u finalu turnira u Indiji čeka Kevin Anderson

Hina

Ivo Karlović/Foto REUTERS

Ivo Karlović/Foto REUTERS

Finalni dvoboj Ive Karlovića i Kevina Andersona u Puneu započet će u 12.30 sati po srednjoeuropskom vremenu



PUNE Ivo Karlović je na pragu 40. rođendana stigao do 19. finala na ATP turnirima u karijeri, pobijedivši u polufinalu Tata Opena u indijskom Puneu 34-godišnjeg Belgijca Stevea Darcisa sa 7-6 (3), 4-6, 6-3 te će se u subotu boriti za svoj deveti ATP naslov protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona koji je sa 6-3, 7-6 (3) svladao branitelja naslova Francuza Gillesa Simona te mu uzvratio za prošlogodišnji poraz u finalu.


Karlović je za svoju drugu pobjedu u drugom dvoboju protiv Darcisa trebao jedan sat i 55 minuta, a meč je završio sa 33 asa i postao prvi tenisač u povijesti koji je pogodio više od 13.000 neobranjivih servisa u karijeri. Ujedno je postao i najstariji finalist na ATP turnirima, nakon 1977. godine i legendarnog Australca Kena Rosewalla, koji je kao 43-godišnjak osvojio turnir u Hong Kongu.


I Kevinu Andersonu, šestom tenisaču svijeta, ovo će biti 19. finale u karijeri, a u subotu će biti u potrazi za svojim šestim naslovom. Iza Andersona je najbolja godina u karijeri u kojoj je stigao do finala u Wimbledonu, svog drugog meča za Grand Slam trofej, nakon što je 2017. bio finalist US Opena.Karlović je protiv Andersona igrao četiri puta, Južnoafrikanac je slavio u tri dvoboja, ali mu je Ivo dvaput predavao dvoboje, 2014. u Roland Garrosu nakon prvog seta, a iste godine u Delray Beachu nakon samo jednog odigranog gema. Karlović je jedinu pobjedu ostvario 2013. u polufinalu turnira u Bogoti.